Menu
in

Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kuru saçların genellikle cansız ve mat görünümü ve aynı zamanda kırılmaya daha elverişli olmaları ciddi bir saç sorunudur. Saçlarınızın kuruması saç tipiniz ile doğrudan ilgili olduğu kadar beslenme ve yanlış ürün kullanımı gibi etkenlerde kuruluğu arttırır. Kuru saçlar için bakım sürekli uygulandığı taktirde mutlaka sonuç verir.

Kuru Saç Bakımı İçin Maske Uygulamaları 
Kuru saçlar için zeytinyağı maskesi

Mutfakta her zaman bulunan malzemelerle kuru saçlar için evde maske yapımı oldukça kolaydır. Örneğin zeytinyağı ister direkt, ister başka malzemeler ile birlikte kullanabileceğiniz doğal saç bakım yağlarından biridir. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını ocakta hafifçe ısıtarak saç diplerinize uygulayın. Bu ufak dokunuş bile saçlarınızın bir anda canlı ve parlak görünmesini sağlar. Yalnız zeytinyağını yakmamaya dikkat edin. Kısık ateşte sadece bir miktar ısınması gerekiyor. Yine nemlendirme etkisi yüksek olan sirkeyi küçük bir şişede her zaman banyonuzda bulundurun. Son durulama suyuna birkaç damla sirke saçlarınızı canlandırır, harikalar yaratır.

Kuru saçlar için yumurtalı maske

1 yumurtanın sarısını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz krem kıvamındaki karışımı saç diplerinizden uçlara kadar uygulayın. Hafifçe masaj yapın ve 20 dakika bekleyin. Sonrasında normal şekilde yıkayıp saçınızdan arındırabilirsiniz.

Kuru saçlar için bal maskesi

Bal ve süt karışımı ile hazırlanan bu maske nemini yitirmiş, yağsız ve elektriklenme sorunu yaşayan saçlar için idealdir. 1 su bardağı ılık süt içerisine 2 çay kaşığı balı karıştırın. Tüm saça uygulayıp yarım saat kadar bekletin. Saçınız temiz ise sadece durulamanız yeterli olacaktır. Ya da normal şekilde şampuanlayıp saçlarınızı temizleyebilirsiniz.

Kuru saçlar için ne yapmalı?
  • Mutlaka kuru saçlar için özel şampuanlardan kullanın. Bu şampuanların ph değeri kuru saçlar için idealdir.
  • Her gün değil gün aşırı saçlarınızı yıkayın. Saç köklerinizde doğal olarak oluşan yağlar saçların nemlenmesini sağlar. Çok sık saç yıkamak bu yağları da arındırdığı için saçlarını kuru.
  • Saçlarınızı yıkarken yumuşak hareketler ile nazikçe köpürtün. Parmak uçlarınız ile masaj yaparak şampuanı uygulayın ve yine nazikçe durulayın.
  • Isı ile şekillendirme yapan aletler saçınızı daha da kurutur. Yüksek ısı veren fön makineleri da buna dahildir. Hatta duşta biler fazla sıcak olamayan ılık su kullanmanız önerilir. Eğer saç şekillendirme aletlerini sıkça kullanıyorsanız mutlaka öncesinde koruyucu ürün kullanın.
  • Jöle, köpük ve sprey gibi saç şekillendiriciler yerine krem ve yağ formunda olan durulanmayan saç kremleri veya saç bakım yağları gibi ürünleri kullanın.
  • Evde saç maskesi yapımı hem ekonomik hem de kolaydır. Ayrıca kozmetik ürünleri yerine doğal malzemeler kullanıldığı için daha sağlıklıdır.
Kuru saçlar için beslenme önerileri

Kuru saç bakımında dıştan uygulanacak nemlendirme ve canlandırma için etkili yağlar dışında içten bakım de önemlidir. Saç derisini besleyecek olan besinler güçlü ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlar ve saç köklerinin doğal bir şekilde yağlanmasına etki ederek saçınızın kurumasını önler. Omega-3 açısından zengin olan balıklar, özellikle somon balığı mutlaka öğünlerinize eklenmelidir. Keten tohumu da omega-3 açısından zengindir. Koyu yapraklı sebzeler sebum üretimini arttıran A ve C vitaminlerini bolca içerir. Sebum maddesi saç foliküllerinin daha fazla yağ üretmesini sağlayarak saçlarınızı doğal olarak nemlendirir. Fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar tüketmek de saçlarınızın ihtiyacı olan selenyum, çinko ve omega-3 içerdiği için faydalıdır.

Cevap bırakın