Menu
in

Kepek Problemi Olanlar Buraya

Saç derisinin pul pul dökülmesi hem sürekli kaşınmamıza hem de kıyafetlerimiz üzerinde kötü bir görüntü kalmasına sebep olur. Kepek sorunu hem kadınlar hem de erkekler için rahatsız edici bir konudur.

Saç şekillendirme ürünlerinden jöle, briyantin ve köpük gibi malzemeleri yoğun bir şekilde kullanıyorsanız içerdikleri kimyasallar sonucu saçlarınızda kepek sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca bitkisel içerikli olmayan saç bakım ürünleri de kimyasal içerik barındırırlar. Saç bakımında mümkün olduğu kadar doğal maddeler ile formüle edilmiş, temiz içeriğe sahip ürünleri tercih etmeniz kepek dâhil olmak üzere birçok saç sorununu önlemede yardımcı olacaktır. Kuru bir saç ve saç derisine sahipseniz kepek sorununu yoğun bir şekilde yaşamanız muhtemeldir. Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçmek kepek sorununu engellediği gibi saçlarınızdaki kuruluktan kaynaklanan matlık ve kırılganlığı da önler. Bol su içmek ve taze sebze-meyveler açısından zengin bir diyet ile de saçlarınızdaki kuruluğu giderebilirsiniz. Kepek bir saç derisi sorunu olduğu için saç derinize iyi bakmak da dikkat etmeniz gereken bir konudur.

Doğru Ürün Seçimi

Gelelim kepek ile mücadelede doğru ürün seçimine… Kepekli saçlara çözüm önerileri aslında yukarıda da bahsettiğimiz gibi doğru ürün kullanımından geçiyor. 1. Adım olarak tedaviye yönelik yoğun bir uygulama, 2. Adımda ise kepek oluşumunu önleyici ürünler uygulama olarak tanımlanabilir. Saç derisine bakım yaparak kepek oluşumunu engelleyen ürünler yani kepek şampuanları uzun süreli kullanılmaz. 1 ya da 2 hafta süresince hafta da 1 veya 2 kez olmak üzere tedavi edici uygulamalardır.

1- Kepek Tedavisi

Bu aşama için önerimiz doğal içerikleri ile dünyaca ünlü Davines şampuan olacaktır. Kepek sorununu önlemek için özel olarak üretilmiş Davines Prufying Şampuan anti-oksidanlar bakımından zengin olan karahindiba özü içerir. Karahindiba bitkisinin saç derisi problemleri üzerindeki olumlu etkisi uzun yıllardır bilinmektedir. İçeriğindeki adaçayı saç derisini rahatlatırken, lavanta ise saç derisini arındırır. Davines Purifying kepek şampuanı ve Davines Purifying Kepek önleyici jel ile kısa sürede kepek sorunundan kurtulabilirsiniz.

Davines Purifying Kepek Şampuanı kullanımı;

En fazla 3 hafta boyunca kullanabileceğiniz Davines kepek şampuanı haftada 2 kez uygulanıyor. Su ile ıslattığınız saçlarınıza yaklaşık 20 gr kadar şampuanı parmaklarınız ile masaj yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol su ile durulayın. Tedavi süresince günlük kullanım için ise Davines kuru saçlar için şampuan kullanabilirsiniz.


Davines Purifying Kepeğe Karşı Jel kullanımı;

Saçlarınızı Davines kepek şampuanı ile yıkadıktan sonra jeli tüm saçınıza uygulayın. Masaj yaparak saç diplerinize iyice yedirin. 1o dakika kadar beklettikten sonra su ile iyice durulayın. 3 hafta süresince haftada 1 kez uygulamanız yeterlidir.

2- Kepek Oluşumunu Engelleme 

Saçlarınızdaki yoğun kepek oluşumunu giderdikten sonra yeniden kepek sorunu ile karşı karşı kalmamanız için saç tipinize uygun saç bakım ürünleri ile günlük temizleme adımlarına devam edin. Saç şekillendirmede ise yine doğal içerikli saçlarınıza aynı zamanda bakım yapan ve kimyasal içermeyen ürünleri tercih edin.

Kepek sorunu yaşayan kişiler sürekli bu dertten şikayetçi oldukları için genelde günlük kullanım için sürekli kepekli saçlar için özel üretilmiş şampuan ve saç ürünlerini tercih etmeleri önerilir.

Kepek problemi için hindistancevizi yağı kullanımı ile ilgili bilgi almak için tıklayın 

Cevap bırakın