Menu
in

Kuru Saçlar İçin Bakım Rehberi

Kuru saçlarınıza canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak için  bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor.

Yoğun nemlendirme
Sizin ilacınız nem. Kullandığınız ürünlerde, uyguladığınız bakım maskelerinde, saçlarınıza nem kazandıracak ürünleri tercih edin.  Doğal yöntemlerden yana olabilir tercihiniz. Düzenli uygulamada etkin sonuçlar alabileceğiniz pek çok bakım yöntemi var.

Sıcaktan uzak durun
Isılı saç şekillendiricilerden ne kadar uzak durursanız o kadar iyi. Ama bazen bu mümkün olmuyor tabii. Maşalar, fön makineleri ve saç düzleştiricileri kuru saç düşmanı. Bu sebeple bu uygulamalardan önce mutlaka koruyucu bir ürünleri kullanmalısınız. Böylece saçlarınız ısıya karşı direnç kazanır.

Güneş koruması
Tıpkı cildiniz gibi, saçlarınızda güneşe maruz kaldığında yıpranır, kurur ve sağlıksız görünür. Saçınızı güneşten koruyun, güneş tahmin ettiğimizden çok daha fazla zararlı cildimiz ve saçlarımız için.

Uykuya hazırlık
Saçlarınızı uykuya hazırlayın. Yatağa girmeden önce, saçlarınızı bir fırça ile tarayın. Böylece saç diplerindeki yağ saçınızın kalan kısmına yayılır. Bununla beraber, yastık kılıfınız mutlaka ipekten olsun.  Diğer kumaşlar, saçınızdaki yağı emer, kuruluğa ve elektriklenmeye sebep olur.

Saç açıcılar
Kimyasal açıcılardan ne kadar uzak durursanız saçlarınız için o kadar iyi. Açıcıların verdiği zararı minimuma indirmek için normal saç renginizden en fazla 2 ya da 3 ton açık tonlar uygulatmalısınız. Daha fazlası onarılamaz sonuçlara neden olabilir.

Su sıcaklığı 
Çok sıcak suyla saçları yıkamak, saç köklerinize ve saç uçlarınıza tahmin ettiğinizden daha çok zarar verir. Sıcak su, saç kuruluğuna, kırılmalara neden olurken, ılık su ile yıkandığınızda saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı olur.

Şampuanlar
Şampuanı saç tipinize göre seçmeye özen göstermelisiniz. Paraben, dosyum sülfat gibi saç kuruluğuna yol açan ürünlerden, saç sağlığınız için uzak durmanızda fayda var.

Beslenme

Saçlarınıza bakım yapmak saçlarınızı dıştan yapılandırır ama içten gelen bakım ile yani beslenme tarzınız ile saçlarınızın her zaman sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Bol su içmek hem bu konuda yapabileceğiniz en doğru hareket olacaktır.

Kuru saçlarınız için bakım yağları ile nemlendirme yapmak için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın