Menu
in , ,

Erkekler İçin Saç Bakım Önerileri

Saç bakımı denildiğinde sanki daha çok kadınları ilgilendiren bir konu gibi düşünülür. Fakat erkek saçı yapısı itibari ile kadından çok farklıdır. Kozmetik firmalarının cinsiyet ve saç tipine göre farklı olarak geliştirdiği ürünler ile herkes kendine uygun olan çözümü bulabilir. Yani eskisi gibi marketten alınan bir şampuan ile tüm ailenin saçlarını yıkamasına gerek yok. Ve evde saç bakımı erkek için de çok zor değil emin olun..

Erkek saç bakımı için yapılabilecekler

Evde sürekli kullandığınız şampuan ve saç şekillendiricilerin mutlaka saç tipinize göre olmasına dikkat edin. Erkek saç tipleri için özel olarak üretim yapan markaları takip edin. Tigi Bed Head, Loreal Homme, Davines, American Crew, Wella Sp Men gibi erkekler için özel serilerde mutlaka saç özelliklerinize uygun ve saç sorunlarına çözüm bulan ürünler bulabilirsiniz. Bu markalar aynı zamanda erkek saç kremi tavsiye listesinde de ilk sıralarda gelebilir.

Kadınların saçlarına zarar veren, saç düzleştirici gibi yüksek ısılı şekillendirici aletler kullanmıyor olabilirsiniz ama jöle sprey gibi kimyasal içeren şekillendiriciler kepek sorununa neden olabilir. Ve erkeklerin sıkça şikâyet ettiği aşırı yağlanma problemini de unutmayalım.

Jöle ve sprey yerine aynı zamanda bakım da yapan saç şekillendiricileri tercih edin. American Crew ürünlerini kesinlikle denemelisiniz.

Erkek saç bakım kremi önerileri saç dökülmesi, seyrek saçları güçlendirme, kepek gibi saç sorunlarına göre değişebilir. Ama Tigi ürünleri, Davines erkek ürünleri, Wella Sp Men gibi markaların erkek saç bakım ürünlerine güvenebilir, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Eğer saç dökülmesi sorununuz varsa önce çözüme bu sorundan başlayın. Çünkü sağlıklı ve canlı görünen saçlar için önce kafanızda yeteri kadar saç olması gerekir. Eğer saçlarınız seyrek ve ince telli ise dökülme karşıtı ürünler kullanmalısınız. Saç bakımı erkek de olsanız kadın da fark etmez, önemlidir!

Argan yağı mucizesinden yararlanın. Hem erkek hem de kadınlar saç bakımında argan yağı doğru bir seçim olabilir. Argan yağı erkek saç bakımında da kullanılabilir. Saç kökü ve gözeneklerine bakım yaparak güçlendirir. Yeni saç oluşumunu tetiklerken, mevcut saçlarınızı da güçlendirir. Hem argan yağı şampuanını hem de bakım yağlarını birlikte kullanabilirsiniz. Saç bakım yağı erkek için Landoll Nashi argan yağı önerebiliriz. Ürünleri kullananlar tarafından da tavsiye edilmektedir.

Kuaförünüze danışın. Onlar yüzlerce erkeğin saç problemleri ile uğraştığı için sizden daha deneyimlidir. Uzun süreli gittiğiniz kuaförünüz sizin de saç tipinizi iyi bilir ve doğru ürünler önerebilir.

Saçlarınız aniden dökülmeye başladıysa mutlaka bir hekime danışın. Örneğin troid gibi bazı kronik hastalıklar da saç dökülmesini tetikleyebilir.

Evde erkek saç bakımı için yapılabilecekler de oldukça fazladır. Yeter ki biraz zaman ayırın. Kadınlar bin bir tarif araştırır, karışımlar hazırlar, uygular, bekletir, yıkar. Ama erkekler için bunlar çoğu zaman anlamsız gelir. Üşenmeyin, çok basit ve kısa sürede hazırlanan, evde uygulanacak saç uzatma yöntemleri veya bakım seçenekleri var.

Günlük olarak kullandığınız şampuan ve bakım ürünleri yanında zeytinyağını ihmal etmeyin. Saç bakımı evde erkek için zahmetli gibi görünse de aslında değildir. Fazla vaktinizi almayacak zeytinyağı ile saç bakımı fark edilecek sonuçlar verebilir. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ocakta çok az ısıtın. Ilık halde iken saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçınızda sıcak durması etkisini arttırdığı için streç film ile kafanızı sıkıca sararak 15 dakika bekleyin. Sonra normal şekilde yıkayın.

Eğer bakım rutinleri bana göre değil, yıka ve çık tarzında yaşıyorum diyorsanız günlük yıkama ürünlerinizi mutlaka iyi markalardan, temiz içerikli, kimyasal olmayanlardan seçin.

Saç dökülmesi sorununuz varsa daha fazla ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Cevap bırakın