Menu
in ,

Yazın Kavurucu Sıcağından Saçları Korumanın Yolları

Yaz sıcağında saçlarımızı nasıl koruruz?

Tatil mevsiminin yaklaştığı şu günlerde deniz ve havuz hayali kurmaya başladık değil mi? Fakat kendimizi serin sulara bırakırken ve bronzlaşmanın tadını çıkarırken tüm yıl saçlarımıza harcadığımız çabayı da unutmayalım. Deniz tuzu, havuzdaki klor, güneşin kavurucu ışınları ve nemden dolayı saçlarınızın yıpranması ve canlılığını kaybetmesini istemeyiz. Şu an sahip olduğunuz muhteşem renk tonunu korumak ve uçlarından aldırıp sürekli saç bakımı yaparak canlı ve ipeksi bir hale getirdiğiniz saçlarınızı korumaya hazır mısınız?

Tatilde saçları korumanın yolları

1
Deniz veya havuza girmeden önce duş alın. Saç şekillendirici ve kirden arınmış saçlarınız üzerinde duru suyun nemli etkisi ile doğal bir koruyucu katman oluşur. Tabi asıl püf noktası deniz veya havuzdan çıktıktan sonra tekrar duş almanızdır. Havuz kloru veya deniz tuzundan iyice arınmış olan saçlarınız rengini daha uzun muhafaza eder, yıpranmaların da önüne geçmiş olursunuz.

2
Havuza veya denize girmeden önce saç bakımı için Hindistan cevizi yağı kullanın. Kuru saç uçlarınıza Hindistan cevizi yağı veya jojoba yağı sürerek zararlı etkilerden korunmasını sağlayabilirsiniz. Saçı güneşten koruyucu yağlar kesinlikle işe yarar.

3
Tatil çantanızı hazırlarken tüm saç bakım ürünlerini yanınıza aldığınızdan emin olun. Eğer saçlarınız boyalı veya röfleli ise mutlaka renk koruyucu saç bakım ürünleri bulundurun. Ayrıca saçı güneşten koruyan ürünler, mesela güneş koruyucu saç spreyi gibi ürünleri tercih edin.

4
Her akşam yemeğe inmeden önce deniz ve havuzun saçlarınızda bıraktığı etkiyi ortadan kaldırmak için özenle şampuanlayın. Eğer saçlarınız boyalı veya röfleli ise renk koruyucu şampuan kullanın. Şampuan seçiminde tercihinizi mutlaka doğal içerikli bitkisel şampuanlardan yana kullanın. Şampuan sonrası ise nemlendirici bir saç kremi ve saçlarınızın yıpranmasını önlemek için saç bakım maskesi kullanmayı ihmal etmeyin.

5
Argan yağı ile saçlarınızı koruyun. Argan yağı içeren saç bakım ürünleri saçlarınızda koruyucu bir tabaka oluşturarak doğal bakım sağlar. Özellikle tatil sonrasında argan yağı ile yoğun bakıma almak saçlarınızı güçlendirecektir.

6
Saçları güneşten korumak için en etkili yöntem ise şüphesiz şapka kullanımı ve uygun saç modelleridir. Tatil için uygun saç modelleri ise örgüler ve toplu saçlardır. Yaz saç modelleri için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

7
Saçlarınıza güneş koruyucu saç spreyi, yağ ya da durulanmayan saç bakım kremlerinden sürdükten sonra bol bir şekilde örebilir, dağınık topuz modellerinden birini uygulayabilirsiniz. Bu sayede saçınızın tümü, özellikle de uçları direk güneş ışınlarına maruz kalmayacaktır.

8
Saçları denizden korumak için ise en etkili yöntem şüphesiz bone kullanmaktır. Ama bone kullanımı sizi rahatsız ediyorsa güneş koruyucu saç bakım ürünleri ve saçı güneşten koruyucu yağlar sizin için kaçınılmaz..

Bakımlı saçlarınıza uygun yaz saç modelleri için bu yazımıza bir göz atın.

 

 

Cevap bırakın