Menu
in

Yıkadıktan Sonra Kabaran Saçlar İçin Çözümler

Kabaran bir saç; uzunca uğraşlar sonrasında şekle girdiği düşünülen ancak dışarı adım atar atmaz bambaşka bir hale dönüşen, aynaya bakanı kendinden şüphe ettiren zorlu ve sinir bozucu bir saç tipidir. Saçın kabarması yapısından dolayı gerçekleşebildiği gibi; yanlış uygulamalar ve nemsizlik de kabarmasına sebep olabilir. Saçların kabarmasını önleyebilecek pek çok yöntem mevcut. Her birine dikkat edildiği takdirde; saç kabarma sorunu ortadan kalkabilir.

Saç Kabarmasını Önleyen Yöntemler

Nemlendirin

İnatla kabaran saçların en büyük sebebi nemsiz kalmalarıdır. Mutlaka hafta da en az bir gün nemlendirici bir maske ile saçı nemlendirmek gerekir. Saça gerekli nemi vermek; kolay şekil almasını da sağlayacaktır.

Soğuk su ile yıkayın

Sıcak su saç derisinde bulunan, saçı besleyen doğal yağın erimesine neden olur. Yağı eriyen saç derisi ise kabardığı için zor şekil alır. Saçı soğuk su ile yıkamak kabarmasını önleyecektir.

Daha az şampuanlayın

Şampuanlar saç tellerinin sertleşerek kabarmasına yol açar. Haftada iki ya da üç kez saçları şampuanlamak yeterli olacaktır.

 Kremleyin

Saç kremleri saçların kabarmasını önler ve kolay şekil almalarını sağlar. Ancak; saç kremlerini uygularken saç diplerine temas ettirmemek gerekiyor. Saç uçlarına uygulanan saç kremini birkaç dakika saçta bekletip bol su ile durulamak kabarma sorununu ortadan kaldırır.

Havlu ile Islaklığını Alın

Birçok kişinin yaptığı bir yanlış; saçları ovalayarak kurutmaya çalışmaktır. Islak saçlar; kırılmaya ve yıpranmaya çok müsait olduğu için hırpalamadan ve yavaşça nemini almak yeterli olacaktır.

Diplerden uçlara doğru kurutun

Saç kurutma makinelerinin yanlış kullanımı da saç kabarmalarına sebep olur. Saçları kuruturken uçlardan dibe doğru değil tam tersi, saç diplerinden uçlara doğru kurutmak kabarmasını önler.

Cevap bırakın

Araç çubuğuna atla