Menu
in ,

Bitkisel yağlarla saç bakımı

Tüm mucizelerin doğada yer aldığını düşünüyorsanız, her sorunu çözen şampuanlar, saç bakım maskeleri ve kremler gibi kimyasal içeren kozmetik ürünlere ne gerek var diye sorabilirsiniz. Kimileri için evde saç bakımı uygulamaları zahmetli gelebilir. Bu tür işlemler için zaman ayıramayacak durumda olanlar için birçok markanın her saç problemine göre geliştirdiği ürünler mevcuttur. Günlük temizlik esnasında bakım yapan şampuanlar, durulanmayan saç bakım kremleri gibi malzemeleri hem internet üzerinden hem de mağazalardan satın alabilirsiniz.

Bugünkü yazımız doğada yer alan bitkiler ve onların faydaları üzerine olacak. Doğada yer alan bitkisel yağlarla saç bakımı ve bu yağların faydaları saymakla bitmez. Jojoba, kekik, biberiye, Hindistan cevizi, ısırgan otu, çörek otu ve hint yağı gibi bitkisel yağların saçlar üzerindeki etkisi yüzyıllardır bilinmekte ve her dönem kadınların güzellik formüllerinde yer bulmuştur.

Yıpranmış saçlar için bakım

Hint yağı, özellikle fazla işlem görmüş ve yıpranmış saçlar için acil çözüm sunar. Menekşe yağı nemsiz kalmış ve kurumuş saçları onarırken, jojoba saçın ihtiyacı olan sebum maddesini dengeler, zeytinyağı ise saç derinizi nemlendirir. Az miktarlarda kullanacağınız bu yağların karışımı ile saçlarınızın canlı, parlak ve hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz. Saç derinize bakım yapması sebebi ile de saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırmakta yardımcı olur.

3 damla hint yağı, 3 damla lavanta yağı, 2 damla biberiye yağı, 2 damla jojoba yağı, 3 damla menekşe yağı ve 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını ısıtmak üzere küçük bir cezveye alın. Yalnız burada püf noktası benmari usulü ısıtma yapacak olmanızdır. Yağların bulunduğu kabı su dolu daha büyük, başka bir kabın içine alın. Büyük kabı ocağın üstüne alın, su ısınmaya başladıkça küçük kabın içindeki yağlar ısınmaya başlayacaktır. Ilık halde olması yeterli. Fazla ısıtırsanız saç deriniz yanabilir. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak yedirin ve 5 dakika boyunca masaj yapın. Sıcak durması için bone veya streç film sararak kapatın. 1 saat sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir kez ve 3 ay boyunca bu kürü uyguladığınızda saçlarınızdaki farkı ilk günden hissedeceksiniz.

Saç dökülmesine karşı bakım

Her taramada fırçaya takılan onlarca saç teli rahatsız eden bir görüntüdür. Saçlarınız eski dolgunluğunu yitirdiyse saç dökülmesine karşı etkili kürlerden birini uygulayabilirsiniz.

Biberiye yağı, saç dökülmesine karşı bilinen eski doğal bakım yağlarından biridir. Saç derisini canlandırır ve saç köklerine bakım yapar. Zeytinyağı içeriğindeki E vitamini ile saç kök ve boylarını güçlendirir. Sarımsak yağı da saç dökülmesine karşı oldukça etkili bir çözümdür. Hint yağı da yıpranmış saçları onarmanın yanında saç derisini besleyerek saçların dökülmesini önler.

Saç dökülmesine karşı bitkisel bakım yağı hazırlama

3 damla biberiye yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 damla sarımsak yağı ve 3 damla hint yağı ile 5 damla badem yağını iyice karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Bone veya streç film ile sardığınız saçlarınızı fön makinası tutarak bir miktar ısıtın. Isınan yağlar saç derinize daha iyi etki edecektir.

Saç dökülmesi sorununa çözüm ile ilgili daha fazla bilgi için;

Not: Tüm bakım yağı uygulamalarında saç derisine yaklaşık 5 dakika boyunca masaj yaparak uygulanması önerilir. Masaj yapmak saç derinizi uyararak kan akımını hızlandıracaktır.

Cevap bırakın