Menu
in

Saçlarınız Kuru Mu?

Donuklaşmaya başlayan, kırılan, cansız görünen ve istediğiniz şekli veremediğiniz saçlarınız tehlike sinyalleri veriyor demektir. Kimyasal işlemler ile zarar görmüş, güneş ve rüzgâr gibi hava koşullarından dolayı yıpranmış saçlarınızın yardım çağrısına cevap için bu ipuçlarını takip edin.

Temizleme

Saçlarınızı yıkarken nazik davranın, çok sıcak su yerine ılık su ile duş almayı tercih edin. Mutlaka kimyasal içermeyen, saç tipinize uygun, organik şampuan kullanın. Bitkisel şampuanlar saçlarınızı temizlerken içerdiği doğal bitkiler ve yağlar ile aynı zamanda bakım yapar. Çok sık yıkamak da saçınızın doğal olarak ürettiği ve saçın beslenmesini sağlayan yağları da arındıracağından daha fazla kurumaya sebep olur. Artık uzmanlar haftada 2-3 yıkama öneriyor ama her gün yıkamaya alışmışsanız bunda zorlanabilirsiniz, en azından gün aşırı yıkamaya çalışın. Eğer yıkamadığınız günlerde hafif yağlanma ile şekil verme sorunu yaşıyorsanız kuru şampuan kullanın. Kuru şampuanlar saça hacim kazandırdığı için işinizi kolaylaştırır.

Nemlendirme

Saçlarınızı temizledikten sonra nemli halde iken uygulayacağınız durulanmayan saç kremleri etkin nemlendirme sağlar. Saçlarınızdaki yıpranmayı önleyecek bitki özleri ve yağlardan oluşmuş olanları kullanın. Yumuşak, pırıl pırıl ve aynı zamanda sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

Kestirmeden önce bir daha düşünün

Saçlarınızdaki yıpranmış kısımlar sizi çok rahatsız ediyor olabilir. Fakat saç bakımındaki ikinci adım olan nemlendirme kısmında, yüksek oranda nemlendirici içeren bitkisel yağlar ile bu çatallı, istenmeyen görüntüyü hafifletebilirsiniz. Saç bakım serumları gibi tedavi amaçlı uygulanan maskeler acil durumlarda saçlarınızı onarır. Bu tip onarıcı saç bakım ürünlerini kuaförünüzde uygulatacağınız gibi, satın alıp bakıma evde de devam edebilirsiniz. Haftada bir kez uygulanacak yoğun bakım maskeleri ile saçlarınız eski sağlıklı görünümüne kavuşur.

Şekillendirirken yıpratmayın

Düzenli bakım uyguladığınız, gözünüz gibi baktığınız saçlarınızı yüksek ısıveren şekillendirici aletler ile daha çok yıpratmayın. Eğer saç düzleştirici ürünleri düzenli kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Saçlarınız nemli iken yüksek ısıya maruz bırakmayın. Saç düzleştirici veya saç maşası kullanmadan önce saçlarınızın tamamen kuruduğundan emin olun. Saç düzleştiricinin zararlarından korunmanın çözümü ısıya karşı koruyan bir ürün kullanmaktır. Saç yüzeyine etki eden ısıya karşı koruyan saç ürünleri, spreyler ve kremler gibi çeşitli ürünlerden faydalanın. Isıya karşı koruyucu, düzleştirme öncesi bakım kremi, ısı koruyucu sprey, saç düzleştirmeden önce sürülen krem gibi isimler ile satılan birçok markanın ürünleri size bu konuda yardımcı olacaktır.

Evde saç bakımı

Her gün kuaförde zaman geçiremezsiniz değil mi? Hafta sonu evde miskinlik yaparken, sevdiğiniz bir kitap veya film ile dinlenirken bir yandan da saç bakımınıza zaman ayırabilirsiniz. Bir de bununla mı uğraşacağım demeden önce evde yapılan kolay saç bakım maskelerine bir göz atın deriz. Kuru saçlara evde saç bakımı hem zahmetsiz, hem de mutfakta bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlanabiliyor. Evde yapılan pratik saç maskeleri için zeytinyağı gibi her an elinizin altında bulunan maddeleri kullanmak yeter dersek belki fikriniz değişir 😉 Unutmayın ev yapımı saç maskeleri hem ucuz, hem de zahmetsiz olabiliyor.

Cevap bırakın