Menu
in

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Kırıklarını aldırmaya en çok gidenler burada mı?

O zaman bu yazımız tam size göre… Saç şekillendirme ürünlerinden ya da ısı ile saç şekillendirici aletlerden en çok etkilenen, hatta saçını taramaya bile korkanlar, işte siz kuru saçlara sahip olanlar…

Kuru saçlara sahip olanlar için en önemli sorun saç uçlarının hemen her zaman kuru ve cansızdır. Ancak bakım yapıldığında ya da saç bakım yağları ile canlı ve parlak görünür, durulanmayan saç bakım ürünleri ile ışıltısını gün boyu sürdürürler.

Kuru saç bakımı diğer saç tiplerinin aksine sürekli özen ister, kafa yormanızı gerektirir. Aslında günlük bakım rutinlerini doğru takip etmek, her duştan sonra birkaç dakikalık uygulamalar yapmak size istediğiniz görünümü sağlamaya yardımcı olacaktır.

Bunun için evde az maliyet ile doğal sonuçlar almak istiyorsanız bakım yağları sizin için uygun olacaktır. Pahalı markalar yerine aktardan veya eczaneden alabileceğiniz doğal bakım yağlarını kullanabilirsiniz. Saç için badem yağı, argan yağı, saf zeytinyağı, hindistan cevizi gibi yağlar bir çok bilinen markadan daha iyi sonuçlar doğurabilir.

Kuru saç için uygun maske

Kuru saç bakımında doğal yağların kullanımı oldukça etkili faydalar sağlar. Katkı maddesi içermeyen, doğadan türediği hali ile sadece sıkım yapılarak elde edilen yağlar fazla zahmete girmeden saça sürülebilir ve saçınızı kısa sürede yapılandırır.

Kuru saçlar için hindistancevizi yağı

Kuru saçlar için hindistancevizi yağı doğrudan uygulanabildiği için pratik çözüm sunar. Saç uçlarına doğal hindistancevizi yağı sürerek toplayın. Evde olduğunuz bir gün bu şekilde birkaç saat durun ve sonra normal şekilde yıkayın. Haftada 1 kez aynı işlemi tekrarlarsanız 1-2 ay sonra saçlarınızın sürekli istediğiniz gibi nemli ve parlak olduğunu göreceksiniz.

Kuru saçların en büyük düşmanı sürekli ve fazla şekilde şampuanlamaktır. Hafif bileşimli, doğal içerikli şampuanlar ile yıkayın, bir kere yıkamanız yeterli, üst üste bir kaç şampuan yapmanıza gerek yok.

Kuru saçlar için badem yağı uygulaması

Oldukça kolay ve masrafsız bir uygulamadır. Sadece 1 yemek kaşığı badem yağı ile saçınızda büyük değişiklikler yaratmanız mümkün. Çok hafif ısıtığınızda daha iyi sonuç verecektir. Ama onunla da uğraşmak istemem diyorsanız direk uygulayabilirsiniz. Eczaneden iyi bir marka badem yağı satın alın. 1 yemek kaşığı kadar bir miktarı saç uçlarına uygulayın. Yarım saat sonra yıkayabilirsiniz. İşte bu kadar kolay…

Kuru saçlar için Argan Yağı bakımı

Size hazırlaması en kolay fakat etkisi fazla olan bir bakım maskesi formülü hazırladık. Kuru saçlar için kolay bakım maskesi sadece 3 malzemeden oluşuyor. Argan yağı, zeytinyağı ve e vitamini kapsülü.

Eczaneden uygun fiyata alabileceğiniz E Vitamini kapsüllerinden 5 tanesini bir kabın içine boşaltın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı Argan yağı ekleyip karıştırın. Saçlarınızın özellikle uçlarına masaj yaparak yedirin ve tüm saç boylarına sürün. Yarım saat beklettikten sonra yıkayın. Eğer saç uçlarınız fazla yıpranmış ise haftada 2 kez uygulayın. 4 haftalık uygulamadan sonra haftada 1 ve 2. aydan sonra ayda bir uygulayacak şekilde devam edebilirsiniz.

Cevap bırakın