Menu
in

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm: Karanfil

Saçlarım dökülüyor, acil durdurmak istiyorum diyenler burada mı?

Karanfil güzel kokulu bir baharat olmanın dışında içerdiği vitamin ve mineraller ile sağlık açısından da faydalıdır. Karanfil ile saç bakımı birçok saç sorununa iyi gelir. Saç derisi problemleri, saç dökülmesi, saçın hızlı uzaması gibi problemleriniz varsa karanfil suyu saç kürü uygulaması yapabilirsiniz.

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen karanfil kendine has aroması ile ağız kokusu ve diş ağrılarında yüzyıllardır gelenekleşmiş olarak kullanılır. Güçlü aroması ile yemekler dışında tıpta da kullanım alanı bulur. Eski çağlardan beri bazı hastalıkların tedavisinde yer bulmasını A, E ve B6 vitaminlerinden yana zengin, ayrıca kalsiyum, potasyum, sodyum ve manganez deposu olmasına borçludur. Omega 3 ve Omega 6 fazlaca bulunur, uçucu yağlar içerir. Aynı zamanda karanfil Anti bakteriyel etkisinden dolayı tercih edilmektedir. Solunum yolları rahatsızlıklarından, öksürüğe, akne ve lekelerin giderilmesinden strese kadar birçok rahatsızlıkta karanfile başvurulur.

Sağlıklı saç derisinde saç dökülmesi, kepek gibi saç problemleri azalır. Bu sayede saç sağlıklı uzar. Karanfil saç dökülmesi için, hacimli ve gür saçlar için, saçların beslenmesi için yağı ve taneleri ile kürler hazırlanarak kullanılabilir. Güzel kokusu ile diğer bakım kürlerinden ayrılır, durulama gerektirmez. Karanfil kürü saç için kısa sürede uygulanır ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Bu yazımızda karanfil saça iyi gelir mi, karanfil saça nasıl uygulanır, karanfil suyu saç çıkarır mı, karanfil saç bakımında nasıl kullanılır, karanfil saç dökülmesine iyi gelir mi gibi tüm sorularınıza cevap bulmaya çalışacağız.

Karanfil saç uyarıcı etken maddesi sayesinde saç köklerine faydası ortaya çıktığından beri saç bakımında yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Diğer baharat ve yağlar ile karşılaştırıldığında kokusunun daha hoş olması sebebi ile her zaman rahatça kullanılır, saç köklerini besler ve bu sayede sağlıklı uzamasını sağlar. Hazırlaması ve uygulaması son derece zahmetsiz olduğu için herkes tarafından evde kolayca uygulanabilir. Güçlü etken maddeleri sayesinde hızla etki ederek saç dökülmesini kısa sürede durdurur. Saçlara hacim kazandırdığı gibi yeni saç oluşumunu tetikler. Saç köklerini onarır ve saç daha çabuk uzar. Bu özellikleriyle saç dökülmesine bitkisel çözüm olarak uygulanmaktadır.

Karanfille saç bakımı

Karanfil ağacının bu minik tomurcukları kurutulduğunda elde edilen yağını aktarlardan satın alabilirsiniz. Veya evde her zaman baharat olarak bulunduğu için suyunu kaynatarak karanfil ile saç bakımı yapabilirsiniz. Saç için karanfil suyu hazırlaması oldukça kolay bir kürdür. 15 adet karanfil tomurcuğunu bir fincan kaynar suyu atın. Üzerini küçük bir tabak ile kapatıp 10 dakika demleyin. Sonrasında karanfilleri süzün ve karanfil suyu hazır.

Karanfil suyu spreyli bir şişe ile kullanıldığında tüm saç diplerinize eşit olarak dağılacak ve size kolaylık sağlayacaktır. Bir püf noktası ise hazırlandığınız karanfil suyu saç diplerinize masaj yaparak uygulanmalıdır. Parmaklarınızla masaj yaparak saç diplerinize yedirin. Bu masaj aynı zamanda kan dolaşımını da hızlandırır ve saç derinizi uyarır. Yağ ile yapılan bakımlar gibi durulama gerektirmez, su olduğundan saç derisi tarafından çabuk emilir ve sizi rahatsız etmez. Özellikle karanfil kokusunu seviyorsanız kürden sonra saçlarınızı yıkamanıza gerek yoktur. İlk hafta bu kürü gün aşırı uygulayın. Sonrasında haftada bir olmak üzere karanfilli su saç diplerine 3 ay boyunca uygulanabilir. Karanfil yağı saç için hem saç diplerine hem de saç uçlarına uygulanabilir

Erkek saç dökülmesi kadınlara nazaran daha inatçı ve belirgin şekilde olduğundan tedavide de daha agresif olmak gerekebilir. Erkeklerde saç dökülmesi için kullanılacaksa demleme yerine kaynatma metodu tercih edilebilir. Aynı miktarda karanfili kaynayan suyun içine atarak 10 dakika iyice kaynatabilirsiniz. Ağzı kapalı bir şekilde soğutulması etken maddelerin uçmaması için çok önemlidir. Saç diplerine masaj yaparak uygulamanız uyarıcı olması sebebi ile etkiyi arttıracaktır.

Saç dökülmelerine karşı karanfil uygulamasında süreklilik gerekir. Etkiyi gözle görülür şekilde hissetmek için 1 hafta boyunca her gün uygulama yapmalısınız. Bir hafta sonra dozu yavaş yavaş azaltarak önce 2 günde bir uygulama sonraki hafta 3 günde bir şeklinde devam edebilirsiniz. 1 ay bu şekilde devam ettikten sonra haftada bir ve son aşamada artık 15 günde bir dozunda birkaç ay devam etmeniz tavsiye olunur.

Karanfil yağı saça iyi gelir mi?

Saç dökülmesine çözüm arayanlar için etkili bir yöntem de karanfil yağıdır. Karanfilin etkilerini yukarıda sıralamıştık. Aynı şekilde saç bakımında karanfil yağını da kullanabilirsiniz. Eşit miktarda karanfil yağı, lavanta yağı ve zeytinyağı ile karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saç kırıklarını da önlediği gibi saçın doğal dokusunu yakalamasına yardımcı olur.

Ufak bir ipucu daha verelim. Saç dökülmesine karşı karanfil kullanmak çok faydalıdır ama faydasını yüksek oranda görebilmeniz için kaliteli karanfil seçmelisiniz. Bu sayede en etkili karanfil suyu elde edilebilir. Tabi marketten aldığınız paketli karanfil, ya da aktardan aldığınız karanfilin kalitesini nereden bilelim diyeceksiniz. Ufak bir test ile sonuca ulaşabilirsiniz. Karanfilin görüntüsüne dikkat edin, uç kısımları tomurcuklara göre daha koyu olmalıdır. Boyları iri ve tomurcukları açık renk olanları tercih edin. Başka bir tespit yolu da karanfilleri soğuk suya atmaktır. Direk dibe çöküyorlarsa karanfilleriniz iyi kalitededir. Suyun ortasında yüzen, dibe batmayan veya suyun üzerine çıkmayanları kullanmayın.

Karanfil saç dökülmesine iyi gelir mi?

Suyu ile yapılan kürler yanında saç dökülmesine karanfil ile bakım yaparak çözüm arıyorsanız karanfil yağı kullanmanızı öneririz. Karanfil yağı bitkinin özü ve daha konsantre bir yapıda olması sebebi ile etkisi fazladır. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ile karanfil yağını karıştırarak inceltip bakım kürü hazırlayabilirsiniz. Aynı şekilde badem yağı ile karıştırarak saç için karanfil kürü etkisini arttırabilirsiniz. Eczaneden alacağınız E vitamini kapsülleri ile karıştırılıp kullanılabilir. Çünkü karanfil yağı direk cilde uygulandığında tahrişe neden olabilir.

Karanfille saç gürleştirme de bu kür ile çözülebilecek bir sorundur. Karanfilin içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller saç köklerinizi besleyeceği için yeni saç oluşumunu da hızlandırır.

Saç dökülmesi ile ilgili en bilinen konu genetik değil ve dış etkenlere bağlı olan dökülmelerin dönemsel arttığıdır. Yani bahar dönemlerinde saç dökülmesi sorunu biraz daha artabilir. Hemen paniğe kapılmayın. Doğal yöntemler ile saç dökülmesini azaltmak mümkün. Saç bakımı için bitkisel çözümler oldukça iyi sonuç vermektedir. Önemli olan aynı zamanda yeni saç oluşumunu da hızlandırmaktır. Saç dökülmesi sorunu genetik ise o zaman bir hekime danışmanızda ve daha ciddi önlemler almanızda fayda olacaktır.

Gelelim karanfilin zararları konusuna. Bu kadar faydalı olduğu söylenen baharatın zararı da olur mu demeyin. Doğru kullanılmadığında veya fazla miktarda tüketildiğinde zararı olmayan şey yoktur. Eğer karanfili yukarıda anlatılan şekilde su olarak değil de yağ olarak kullanmak istiyorsanız bu uyarılara dikkat edin. Karanfil yağının ağızdan kullanılması zararlı olabilir. Aynı şekilde karanfil yağını direk deriye uygulamak da tahrişe neden olabilir. Saç derisine karanfil yağı uygulayacaksanız kayısı ya da badem yağı gibi saça faydası olduğu bilinen yağlar ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Cilt üzerindeki akne, sivilce ve lekeler için kullanılacaksa karanfil yağını zeytinyağı veya E vitamini kapsülü ile açabilirsiniz.

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Karanfil Kürü Uygulayanların Yorumları

Saç dökülmesine son vermek için karanfil kürü uygulayan kişiler uygulamaların sonuçlarında gözle görülür bir değişim gerçekleştiğini belirtiyorlar.


Saç Bakımında Karanfil Uygulayanların Yorumları

Saç Bakımında Karanfil Uygulayanların Yorumları
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Karanfil Kürü Uygulayanların Yorumları
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Karanfil Kürü Uygulayanların Yorumları

Cevap bırakın