Menu
in

Badem Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Cilt ve saç bakımında kozmetik ürünler yerine artık bitkisel yöntemleri tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Badem yağı ise cilt ve saç bakımında çokça kullanılan yöntemlerden sadece bir tanesidir.  Bitkisel ürünlerle saç bakımı uygularken saçın ihtiyacına yönelik seçimler yapmak önemlidir. Kozmetik bir ürün satın alırken, aldığınız ürünün hangi sorunu karşılayacağını bilirsiniz.

Kuru, yağlı, kepekli, yıpranmış ya da mat görünümlü… Saç tipiniz neyse saç tipinize ve saç probleminize yönelik ürünlerde seçim kılarsınız. Bitkisel ürünlerle saç bakımı uygularken de, kulaktan dolma bilgiler yerine, kullanmayı düşündüğünüz bitkisel ürünün içeriğini inceleyip, beklentinizi karşılayacak içerikli bakım uygulamalarına yönelmelisiniz.  Saç tipleri ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bir başkasında muhteşem sonuçlar yaratan uygulama siz de beklediğiniz sonucu yaratmayabilir. Ve gelelim badem yağına.

Badem yağı, badem tohumlarından soğuk pres yöntemiyle elde edilir. E-vitamini açısından oldukça zengin bir yağdır. Bunun yanında D vitamini, kalsiyum ve magnezyum içerir. Acı ve tatlı badem yağı olarak iki kategoriye ayrılır. Kozmetik amaçlı yani cilt ve saç bakımı uygulamalarında kullanılan yağ tatlı badem yağıdır. E vitamini açısından zengin olmasının yanında bir diğer önemli özelliği yoğun oranda protein içermesidir.  Badem yağının saça kullanımı oldukça kolay ve içerdiği protein saç bakımında oldukça etkilidir.

Badem yağını evinizde kendi yapacağınız kürlerle saç bakımı için kullanabilirsiniz. Temiz saç derinize masaj yaparak ya da her banyoda saç kreminize bir çay kaşığı ekleyerek uygulayabilirsiniz. Krem ve şampuanlara ekleyerek uygulamanın en büyük faydası saç kremi ve şampuanların içeriğindeki zararlı maddelerin etkisini azaltmasıdır.

Badem Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

  • Badem yağı saçınıza masaj yoluyla uygulandığında, saç diplerinizde kan akışını hızlandırarak saçınızın daha hızlı uzamasını sağlarsınız.
  • Badem yağı farklı yağ asitleri içerir. Bu özeliği ile saçları nemlendirir, daha yumuşak ve parlak görünüm kazandırır. Kuru saç tipleri için kullanımı uygundur.
  • Badem yağının saç için bir diğer faydası kepek oluşumunu önlemesidir. Saçlarınızda kepeklenmeden şikayetçiyseniz haftada bir saç derinize badem yağı uygulayabilirsiniz.

Badem Yağı Saç Uzatır Mı?

Direkt olarak saç uzatır demek doğru olmaz. Ancak saç uzamasına dolaylı yoldan etki ettiğini söyleyebiliriz. İçeriğindeki A, B ve E vitaminleri ile saç diplerini beslediği için sağlıklı saç oluşumuna yardımcı olur. Düzenli olarak kullanımında kırık oluşumunu engelleyerek saçın sağlıklı yapısına kavuşmasına fayda sağladığından, saçlarınızı kestirme ihtiyacınız olmayacaktır. Böylece saçlarınız sağlıkla uzar.

Badem Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Badem yağının saça kullanımı diğer saç bakım yağlarına göre daha kolaydır. Çünkü tek başına bile badem yağı saç için yeterlidir.

  1. Badem yağı saça nasıl uygulanmalı diyorsanız en basit hali ile hafif nemli saçınıza badem yağı sürüp, tüm saçınıza yedirin ve saç diplerinize masaj yapın.  Saçınızda 40 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.
  2. Badem yağı ile durulanmayan bakım için, temiz saç uçlarınıza duş sonrası elinize aldığınız bir miktar badem yağını uygulayın. Ve saçlarınızı kurumaya bırakın. Badem yağı saça nasıl sürülür sorusu için en iyi yöntemdir. Saçlarınızı korumanıza, kırık oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
  3. Kepek problemini ortadan kaldırmak için yine saç diplerinize masaj ile badem yağını yedirin ve 30 dakika sonra durulayın.

Badem yağı saça nasıl sürülür?

Badem yağının saça kullanımı uzun süre bekletilmesi halinde faydası artacak bir uygulamadır. Gece yatmadan saç diplerine uygulanan badem yağı bone ile sarılıp sabaha kadar bekletilirse saç üzerinde etki sağlar.

Badem yağı E vitamini açısından zengin içeriği ile özellikle kıvırcık saçlar üzerinde etkilidir. Saçınızı nemlendirir ve kırıkları onarır. Kıvırcık saçların formunu yeniden kazanmasına yardımcı olur.

Tatlı badem yağı saça nasıl uygulanır?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi zaten saç için tatlı badem yağı kullanımı daha uygundur. Dolayısıyla yukarıda belirttiğimiz uygulama şekilleri ile badem yağı ile saç bakımı yapabilirsiniz.

Cevap bırakın