Menu
in ,

Ombre İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Son zamanların en popüler saç rengi: Ombre

Saç renkleri terminolojimize girdiği gibi popüler olmayı başaran, her ten ve doğal saç rengi ile uyum sağlayan, herkese yakışan bir renk oldu Ombre. Saç uçlarına doğru atılan doğal görünümlü ışıltılar olarak tanımlanabilecek olan Ombre, son günlerde çok fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Çünkü natürel saç renkleri herkes tarafından beğenilerek kullanılıyor. Ombre doğal saç rengi üzerine kendi saçınızın tonlarında daha açık balyajlar şeklinde uygulanabiliyor. Saç uçları sanki doğal bir şekilde açılmış gibi, üst kısımdan alta doğru açılarak iniyor. Ombreli saçlar sahip olduğu bu yumuşak geçişler ile doğal görünümü yakalamanızı sağlıyor. Diplerden gelen saça göre aynı tonlarda açıldığı için ombre uygulaması ten renginizle de uyumlu oluyor.

Ombre uygulamasının işini bilen bir kuaförde yaptırılması çok önemli. Her ne kadar doğal görünümlü olması önemli ise, kuaförünüzün o doğal görünümü elde etmesi de o kadar önemli. Ombre’nin püf noktası doğal saçlarınızın nerede bittiği balyajların nerede başladığı belli olmamasında.

Ombre saç kime yakışır?

Ombre saç her ten ve göz rengine sahip kişilere yakışır. Çünkü Ombre uygulaması kişinin kendi doğal saçı üzerine yapılıyor. Bu sayede doğal saçınızdan birkaç ton açıktan başlayarak uçlara kadar sarı ve altın ışıltılara kavuşuyorsunuz.


Ombre saç nasıl yapılır?

İyi bir kuaför elinde saçınız ombre ile harika bir görünüme kavuşabilir. Ama siz evde ombre saç yapmak isterseniz bunun için de birkaç pratik bilgi vermek isteriz. Öncelikle doğal yollarla saç açma işleminde uygulanan tarifler ombre saç için de geçerli. Limon ve doğal malzemeler ile hazırlanan maskeler ile saç uçlarını açmanız mümkün. Eğer kolay ve pratik bir şekilde evde ombre yapımı işini çözmek isterseniz Lorel’in Ombre setlerini de deneyebilirsiniz. Hazır setler ile ombre deneyecek olursanız saç köklerinizden 20 cm sonra başlayacak şekilde uygulama yapabilirsiniz.

Ombre saç bakımı nasıl yapılır?

Tüm gölgeli, balyajlı saçlarda olduğu gibi ombreli saç kullanımı da özen ve emek ister. Boyalı saçlar için özel üretilmiş şampunlar ile yıkayarak boyanızın saçtan çok akmasını önlemiş olursunuz. Her yıkama sonra krem formunda besleyici ürünler kullanabilirsiniz.

Farklı ombre uygulamaları için buraya buyrun.

Cevap bırakın