Menu
in , ,

Zeytinyağının saça etkisi

Zeytinyağının saça faydaları nelerdir?

Zeytinyağı doğanın bize hediyesi olan mucizelerden biridir. Çok geniş bir kullanım olanı olan zeytinyağı gıda olarak tüketmek dışında güzellik iksiri sayılabilir. Eski çağlardan itibaren şifa kaynağı olarak kabul edilmiş, cilt ve saç ile ilgili bir çok sorunun giderilmesinde kullanılmıştır. Zeytinyağı iyi bir antioksidandır, E vitamini açısıdan zengindir, kalsiyum, demir, sodyum ve potasyum içerir.

Zeytinyağı ile saça nasıl bakım yapılır?

Besleyici ve saç kuruluğunu giderici özelliği ile zeytinyağı bir çok saç maskesi tarifi içerisinde kullanıldığı gibi direk saça da uygulanabilir. Kuru saçların bakımı için, kırılan saç uçları için ve kepeklenme gibi saç derisi problemleri için kullanılabilir. Zeytinyağı saç bakım maskesi tarifi evde her zaman bulunabilecek malzemeler ile hazırlandığı için kolaylıkla yapılabilir. Özellikle ısı ile saç şekillendirici aletlerin etkisi yüzünden kırılan ve yıpranan saçların yeniden yapılandırılmasında zeytinyağı etkilidir. Doğal olarak saçları parlatır, hacim verir ve saç derisinin sağlık kazanmasını sağlar. Boya gibi kimyasalların etkilerinden, güneşin zararlı ışınlarından yıpranmış saçlar için zeytinyağı kullanımı oldukça kolay, pratik ve etkilidir.

Kuru saçlar için zeytinyağı maskesi; Hafifçe ılıtılmış 2 yemek zeytinyağı direk saç derisine masaj yaparak uygulandığında saç köklerin nefes almasını ve güçlenmesini sağlar. Bu sayede saç dökülmesini yavaşlatır.

Yumuşacık ve parlak saçlar için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 5 yemek kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırılıp saç derisine masaj yaparak uygulanır. 20 dakika sonra durulayabilirsiniz. Haftada bir uygulanması etkili olacaktır.

Kepeğe karşı zeytinyağı tarifimize ise limon eşlik ediyor. 2 yemek kaşığı zeytinyağı içerisine 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu karıştırıp saç diplerinize sürün.

Zeytinyağı saç dökülmesine iyi gelir mi sorusunun cevabını da bu maskemizde bulabilirsiniz. Aynı miktarda zeytinyağı ve badem yağını karıştırıp saç diplerine uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı saç uzatır mı?

Zeytinyağı ve yumurta akı ile hazırlanacak saç maskesi ile saçınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Yarım bardak zeytinyağı ile 1 yumurta akını kremsi bir form hale gelene kadar karıştırın. Saç boyası fırçası bu tip maskeleri saçlarınıza uygulamakta kolaylık sağlar. Saç diplerine sürüp masaj yaparak iyice yedirin. 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Püf noktası: Yumurta karışımlı maskeleri sıcak su ile yıkamak yumurtanın sertleşerek saçlarınızdan arındırması zorlaşabilir.

Cevap bırakın