Menu
in ,

Yüz Şekline Göre Erkek Saç Modelleri

Yüz Tipine Göre Erkeklerin Saç Kesimleri Nasıl Olmalı?

Erkekler için yüz tipine uygun saç ve sakal modelleri için önce yüz şekillerini kategorize edelim. Çünkü yüz şekline göre saç modeli seçmek orantıyı sağlayacak ve en iyi stili bulmanızı sağlayacaktır.

Üçgen yüz şekline sahip erkekler

Bu yüz tiplerinde dar elmacık kemikleri ve keskin çene hatları göze çarpar. Saçlarınızın üst kısımlarının uzun tutulduğu bir kesim ile yüz şekli daha dengeli görünecektir. Her zaman bakımlı sakallar keçi sakalı tarzında kesilirse çene hatlarınızı yumuşatır ve en iyi görünüşü yakalayabilirsiniz.

Kare yüz şekline sahip erkekler

Favorilerin kısa ve saçlarınızın üst kısımları yukarı doğru taranmış modelleri tercih edin. Biraz kahkül kesimi de kare yüz tipli erkek için idealdir. Sakal seviyorsanız kirli veya uzun sakallar tam size göre…


Yüz tipine göre erkek saç ve sakal modelleri

Yuvarlak yüzlü erkekler

Yuvarlak yüz tipli erkekler lütfen saçınızı kısa kestirmeyin 🙂 Yüz ifadenize biraz keskinlik katmak için arkaya doğru taranmış saç modellerini seçmesi konusunda kuaförünüze fikir verin. Uzun ve yana doğru taranmış modeller de uygun olabilir. İnce ve bakımlı bir sakal ile de tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

Oval yüz tipine sahip erkekler

Yüzünüzün uzunluğu eninden fazla ise oval bir yüz şekliniz var ve iyi haber oval yüz tiplerinde her model aç ve sakal ile hoş görünür. Örneğin saçlarınızı uzatıp arkadan toplamayı da düşünebilirsiniz. Faklı stiller için kuaförünüze danışın ve daha fazla stil dergisi takip edin.

Geniş alınlı erkekler için saç stilleri

Alnınız geniş ve bu sizi rahatsız ediyorsa saçlarınızın üst kısımlarını öne doğru tarayın. Ve saç kesiminizde buna dikkat edilmesini sağlayın.

 

Cevap bırakın