Menu
in

Yağlı Saçlar İçin Evde Bakım

Çabuk yağlanan saçlar için sorun aslında saç derisindedir. Yağlı olan saç dipleriniz sebebi ile saçlar da yağlanır. Yağlı saçlar için bakım önerilerinin ilki saçlarınızı yağlı saçlar için şampuan ile yıkamaktır. Yağlı saçlara uygun şampuan kullanımı saçın ve saç derisinin yağ dengesini sağlar.

Yağlı saçları her gün yıkamak yerine iki günde bir yıkamak yağ hücrelerinin normal çalışmasına yardımcı olur. Şampuan ile yıkamadan önce ılık su ile saçlarınızı iyice yıkayıp yağlardan arındırdıktan sonra şampuan uygulamanız daha uygun olacaktır. Ayrıca gün içerisinde elleriniz sürekli saçlarınızda dolaşıyorsa bu da çabuk yağlanan saç sorununu arttırır. Bu konulara dikkat etmek bile saçların çabuk yağlanma nedenlerini genetik faktörler dışında gidermeye yardımcı olur. Doğal çözümler ile birlikte yağlı saç probleminden kurtulabilirsiniz.

Yağlı saçlara bitkisel çözüm

  • 1 yemek kaşığı biberiye ile 1 tatlı kaşığı kekik ,1 su bardağı kaynar su içinde yarım saat kadar demlenir. Soğuduktan sonra saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Yaklaşık 1 saat sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.
  • Elma sirkesi saç problemleri için iyi bir çözümdür. Kepek ve yağlanma gibi saç derisi problemlerinde kullanılabilir. Saçların daha parlak ve canlı görünmesini de sağlar. Her banyodan sonra son durulama suyunda 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Yumurta da birçok saç sorununda kullanılan etkili bir malzeme olarak bilinir. 4 yumurtayı iyice çırparak saç derisine uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile çok iyi durulayın. Sonrasında yağlı saçlar için şampuan kullanarak tekrar yıkayın.

Yağlı saçlar için lavanta kürü

Yağlanma problemi saç derisinin nefes almasını engellediği için saç dökülmesine yol açabilir. Bu sebeple görüntüsünün rahatsızlık vermesi yanında saç dökülmesini önlemek için giderilmesi gereken bir sorundur. Yağlı saç bakımı için lavantadan faydalanabilirsiniz.

Temiz saçlara uygulanan lavanta kürü için 1 avuç lavanta ve 3 su bardağı suya ihtiyacınız var. 3 su bardağı içme suyu içerisinde 10 dk kaynattığınız lavantayı ılındıktan sonra saç derinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra sadece su ile durulayın. Yağlı saçlar için ne yapmalı diye düşünenler için lavanta kürü hem pratik hazırlanan, hem de uygulanması kolay bir çözümdür. Haftada bir kere, 3 ay boyunca tekrarlamanız önerilir.

Yağlı saçlar için yoğurt ve yumurta maskesi

Çabuk yağlanan saçlar için 1 yumurtayı iyice çırpıp 1 küçük kase yoğurt ile iyice karıştırın. Saç derinize sürdükten sonra 30 dakika bekleyin. Ilık su ile duruladıktan sonra yağlı saçlar için doğal şampuan ile yıkayın.

Yağlı saçlar için çözüm bal ve yumurta maskesi

2 çay kaşığı bal ile 1 adet yumurta sarısını iyice çırparak karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 30 dakika sonra durulayın. Bu maskenin saçınızdan iyice arınması için limonlu su ya da sirkeli su ile durulama yapabilirsiniz.

Cevap bırakın