Menu
in

Ülkeler ve Saç Kesim Fiyatları

Dünyanın herhangi bir yerinde saçlarınızın istediğiniz modelde kesilmesini sağlayabilirsiniz, ancak cebinizden çıkacak miktar için ortalama bir fiyat vermek mümkün değil. 🙂 Diyelim ki o saçlar Zürih’te kesilecek, saçınıza kuş kondurmayacak elbette ama sadece uçlarından dahi aldırmış olsanız ödeyeceğiniz miktar 250 TL civarı. Zürih’te hal böyleyken, Jakarta’da saçlarınızı kestirmenizin bedeli 11 TL.

UBS bankasının analistleri ülkelerdeki hizmetlerin bedellerini karşılaştırmış. Ortaya çıkan tablo da gösteriyor ki, maaş düzeyiyle hizmet bedelleri direkt olarak ilişkili. Daha da ilginç olanı benzer hizmeti alan kadınlar erkeklere oranla %40 daha fazla ödeme yapıyor. Saçın kadını erkeği var hizmet bedelinin de. 😉

Dünyanın büyük şehirlerinde kadınlar saçları için ne kadar harcıyor dersiniz? Analizde yer alan ülkeler dünyanın büyük şehirlerine ait. İçlerinde İstanbul’da var. Sonuçlara göre İstanbul’da saçlarını kestiren kadınlar 60 TL civarında ödüyor, bu ortalamada çeyreğin altında kalıyor. Erkekler de durum 35 TL kadar. Diğer ülkelerdeki saç kesim fiyatlarında ise durum şöyle:


Cevap bırakın