Menu
in

Tüm Saç Tipleri İçin: Yumurta Maskesi

Evde uygulanan pek çok saç bakım maskesinin olmazsa olmaz malzemesi yumurtadır. Yumurta, içeriğinde bulunan A, D, E vitaminleri, yüksek orandaki protein değeri, sülfür ve yağ asitleri açısından zengin bir besin olması nedeniyle saç bakımının en etkili doğal uygulamaları arasında yer alır. Yumurtayı tek başına kullanarak ya da farklı malzemeler ile bir araya getirerek, saç tipinize ve saç probleminize yönelik saç bakım maskeleri hazırlayabilir, düzenli kullanımda ise etkin sonuç alabilirsiniz.

Yumurta her saç tipi için faydalı doğal bir besin. Yumurtanın beyazı, bakteri yiyen enzimler içerirken, protein açısından zengin olan sarısı doğal bir nemlendirici görevi görür. Aşırı yağlanma problemlerinde, saç derisinin yağ oranını dengeler. Yalnızca yumurta kullanarak yapacağınız bakım maskelerinde ise farklı saç tiplerinde yumurtanın uygulanış şekli farklılık gösterir.

Yumurtanın saç üzerindeki diğer faydaları arasında:

Kırık oluşumunu engellemek
Saça canlılık kazandırmak
Saç onarımını gerçekleştirmek
Dökülmeleri önlemek
Saç uzamasını hızlandırmak
Saç derisini beslemek
Saça nem kazandırmaktır.

Saç tiplerine göre yumurtanın uygulanışı:

Normal saçlar için yumurta ile bakım maskesi uygulamasında yumurtanın tümünü saça uygulayıp 20 dakika saçta bekletin ve soğuk su ile durulayın.
-Yağlı saçlar için saç bakım maskesi uygulamasında, yumurtanın sadece akını tüm saça uygulayıp, 20 dakika saçta bekletin ve soğuk su ile durulayın.
Kuru ve yıpranmış saçlarda ise yumurtanın sarısını tüm saça uygulayın ve 20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın.

Cevap bırakın