Menu
in

Tatil İçin Pratik Saç Modelleri

Yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde tatil planları yapılmaya başladı bile. Tatilde hem sık sık duş almak gerektiği hem de nemden yapış yapış olan saçlara şekil vermek zor olduğu için genellikle toplamak zorunda kalıyoruz. Denizden ya da havuzdan sonra arkadaşlarla ufak bir kaçamak yapmak istendiğinde ise saçlar en büyük derdimiz haline geliyor. Tatilde yapılacak en iyi şey saçların doğal hali ile barışmak olacaktır. Saç kurutma makinesi ve saç şekillendirme aletleri zaten sıcak havada bizi daha çok bunaltacağı için onları birkaç aylığına bir kenara bırakıp kendi kendine kurumasını bekleyin, fazla sürmeyecektir. Yaz sıcaklarında sizi bunaltmayacak ama tarzınızı ve şıklığınızı ortaya çıkaracak pratik saç modelleri arayanlar için birkaç alternatif sunmak istiyoruz. Hem fazla zamanınızı almayacak hem de en doğal halinizle hoş görünmenizi sağlayacak saç modelleri ile yaza hazır olun.

Doğal Örgüler

Saçlarınız nemliyken gevşekçe örebilirsiniz. İster yukarıdan başlayın, ister sadece uç kısımlarını örün. Saç örgüsü tatil için pratik saç modelleri arasında en romantiği gibi görünüyor.


Atkuyruğu

Eğer ensenize değen saçlar sizi bunaltıyorsa ve tüm saçlarınızı kökünden kazıtma isteği doğuruyorsa yukarıdan toplayın. Sıkıca toplanmış atkuyruğu ya da balerin topuzu iş görecektir.

Dağınık Topuz

Dağınık topuz modelleri her zaman işe yarar. Gece gündüz fark etmez, rahat bir şekilde toplanan saçın yerini hiçbir şey tutamaz. İşte tatil için pratik saç modellerinden biri, ortadan ayırdığınız saçlarınızın ön kısımlarını burarak ensenize doğru indirin. İki yandan da kıvırdığınız saçlarınızı ensenizde tel toka ile tutturun. Sonra kalan saçları dağınık bir şekilde toplayın.

Renkli Tokalar, Firketeler

Yazın canlı renklerine kendinizi bırakın, dağınık topuzlara renkli firketeler ya da alelade topuzlara rengarenk kurdeleler. Bu sene saç aksesuarları da oldukça enerjik olduğu için bu tip ürünleri bulmakta zorlanmayacaksınız.

Saç Bantları

İnce fularlarınızı ya da özel olarak değişik şekillerde üretilmiş saç bantlarını kullanmak farklı bir havaya bürünmenizi sağlayacak. Bağlamak konusunda özgür olun, hayal gücünüzü zorlayın. Tepeden yapılan fiyonklar, birkaç kere dolanan kumaşlar gibi seçenekleri de deneyin. Bu senenin modası abartılı, siz de kendinizi kaptırmaktan çekinmeyin. Büyük kumaştan objeler ile renkli taçlar saçlarınıza hoş bir etki verecektir. Havuz ya da denizden çıktıktan sonra ıslak saçlarınızı hemen toplayıp renkli saç aksesuarları ile süsleyin. İşte plajın en havalısı geliyor. 🙂

Cevap bırakın