Menu
in

Sağlıklı Saçlar İçin Altın Değerindeki 8 Saç Bakım Önerisi

1- Az Yıkayın

Eğer ki saçlarınız çok kirlenmemiş ve işleme maruz kalmamışsa yalnızca bir defa şampuanlayın. Saç kendi yağı ile beslenir, çok fazla şampuan kullanarak bu yağı kaybedersiniz ve saçın ph dengesini bozmuş olursunuz. Saçlarınızı az yıkayarak daha kolay ve sağlıklı uzamalarını da sağlarsınız.

2-Durulanmayan Bakım Yapın

Eğer saçlarınız çok yıpranmışsa durulanan bakımların yanı sıra saçta gün boyu kalan ve onarıma devam eden bakımları kullanmaya özen gösterin. Öteki türlü saçlarınızı duruladığınızda uyguladığınız bakımında %90’ı durulanıyor ve saç içinde bakım kalmıyor. Bu sebeple durulanmayan bakım uygulamak şart.

3-Saç Kremlerini Tüm Saça Uygulayın

Genelde saç kremleri enseden itibaren sürülüyor. Bu saç kremi uygulama şekli, saçın üst bölgesinin daha kabarık uçlarının ise daha yumuşak olmasına sebep oluyor. Saç uçları daha zayıf ve sanki basılmış gibi duruyor. Kremi genel olarak diplere çok yedirmeyecek şekilde tüm saça sürmeniz gerekir. Böylece saçlarınızın volümü eşit görünür.  Yine de saç uçlarınızın zayıf görünmesinden şikayetçiyseniz üzerinde kalınlaştırıcı yazan ürünleri kullanabilirsiniz. Bu ürünleri sadece saç uçlarınıza uygulayarak, uçların hacimli görünmesini sağlarsınız.

3- Kuru Saçı Taramayın

Saçlarınızı mecbur kalmadıkça kuru taramayın. Bu saçınıza yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Saçlar sadece işlem görmekten kırılmaz, yanlış tarama şeklinden dolayı da kırılır.  Hepimiz biliriz kuru saçı tepeden itibaren taradığımızda değişik sesler çıkarır. İşte bu, saçın baştan uca kırıldığının sinyalidir.  Eğer ki kuru taramaya mecbur kalırsanız da geniş dişli bir tarak kullanın. Saçlarınızı mutlaka en uçlarından açarak tarayın. Bu saçlarınız ıslakken de kuruyken de geçerli bir kural.

3- Havlu ile Saç Kurularken Dikkat

Saçlarımızı narin ve hassas bir kumaş gibi düşünmeliyiz. İpek ya da saten bir gömleği buruşturarak giymeyiz. Saç da böyle, yıkadıktan sonra sakın havluyla ileri geri şiddetle kurulamaya çalışmayın. Onun yerine sadece hafif bastırarak suyunu almanız yeterli. Havlunun içine sarıp döndürdüğünüz zaman saçın içindeki gözeneklerin hepsini öldürmüş olursunuz ve saçlarınız daha ıslakken kırılmaya başlar.

4-Saçlarınızla Oynamayın

Biz kadınların en çok yapmayı sevdiğimiz hareketlerden biri ara ara saç uçlarıyla oynamak. Ancak bu saç için yapılabilecek en kötü hareketlerden. Çünkü saç uçlarını incelterek  ellerinizle kötü bir şekilde yağlandırmış oluyorsunuz ve saçlarınız gün içerisinde formunu kaybediyor. Ve sıklıkla yıkamak zorunda kalıyorsunuz.

5- Anında Hacimli Saçlara Sahip Olun

Saçlarınızı anında daha hacimli ve kalınlı göstermek mümkün mü? Tabii ki mümkün! Koyu renge boyayarak. Koyu renge boyadığınızda saçlarınızın her bir teli daha kalın volümlü ve sağlıklı görünecektir.

6- Saçlarınız Hava Alsın

Eğer saçınızı sürekli aynı model kullanıyorsanız, at kuyruğu ve topuz gibi, bu orada yer ediniyor ve saçınızı olduğu yerden kırıyor demektir. Ara sıra bırakın açık kalsın ve hava alsın, rahatlayarak dengesini bulsun. Öteki türlü hem kırıyorsunuz hem de sağlıklı uzamasını durdurmuş oluyorsunuz.

7- Fön İle Saçlarınız Arasına Mesafe Koyun

Saçınızı kuruturken ısısına dikkat edin. Ilık olmasına özen gösterin, ılık ısıda fön çekmek mümkün. Ve sakın ama sakın saçlarınıza fönü yapıştırmayın. Saçla fön arasında mesafe olmalı. En önemlisi de saçı ısıdan koruyan ürünler kullanmak.

8- Yağlı Saç Sorunu İçin Çözüm

Eğer yağlı saçlara sahipseniz, bunu engellemek için avucunuza bebe pudrası döküp saç diplerinize yedirebilirsiniz. Tüm yağı emecek ve hatta sizi birkaç gün idare edecek.

Cevap bırakın