Menu
in

Sadece 9 Adımda Evde Katlı Saç Kesimi

Saçlarını kestirmek için kuaför yolu tutmak istemeyenler, bu yazımız sizin için. Malum pandemi döneminde uzun süre evlerimizde kapalı kaldık. Şimdi ise kuaföre gitmeyi riskli bulanlarımız için evde saç bakımı, evde saç boyama ve hatta evde saç kesimi ile ilgili fikirler sıkça uygulanmaya başlandı.

Evde kolayca uygulanacak yöntem için ihtiyacınız olan tek şey; saçlarınızı teslim edebileceğiniz biri olması. Çünkü bu 9 adımlık saç kesme yöntemini kendi kendinize uygulamanız pek mümkün değil. O nedenle yazımız daha çok gözünüz kapalı saçlarınızı ellerine bırakacağınız kişiyi ilgilendiriyor!

1- Islatın
Bir şişeye su doldurup saçın tamamını ıslatın ve ince dişli bir tarak ile tarayın.


evde saç kesimi

2- Bölümlere ayırın
Saçları eşit bir şekilde 7 parçaya ayırıp, her bir tutamı bükerek tel toka ile tutturun. Eşit olması için öncesinde ortadan ikiye ayırın.

evde saç kesimi

3- Rehber tutamı açın
En alttaki bu tutam saç kesimi boyunca size rehberlik edecek. Saçın boyunu ve katların diğer tutamlarla mesafesini ayarlamanızı sağlayacak. Saçı işaret parmağınızın arasına alıp 90 derecelik açıyla kaydırarak kesin.

evde saç kesme yöntemleri

4- Bölümün geri kalanını kesin
Kestiğiniz bu tutamı farklı yönlerden değişik açılarda saçınızı çekerek kontrol edin.

evde saç kesimi

5- İkinci tutamın uzunluğunu belirleyin
Alttaki kestiğiniz tutamla bu kat arasındaki mesafeye karar verip 90 derecelik açıyla saçınızı kesin.

evde saç kesimi

6- Sol bölümü kesmeye başlayın
Saçı orta ve işaret parmağınızın arasına sıkıştırıp dümdüz yapın ve ucunu 90 derecelik açıyla tutup uçlarından parmağınızı kaydırarak kesmeye başlayın.

evde saç kesimi

7- Sağ tutamı kesin
Bir üstteki adımı tekrar edin.

evde saç kesimi

8- Üst tabakanın uzunluğunu belirleyin
Saçlarınızın üst bölüm uzunluğunu alttaki tutamlarla belirleyin. Orta ve alt katmandan daha uzun olmamasına dikkat edin.

evde saç kesimi

9- Üst tutamları kesin
Alnınızın üst kısmındaki tutamları yukarı doğru dümdüz çekin ve ucunu 90 derecelik açıyla kıvırıp kesin. Son olarak alttaki tutamlarla uzunluğu kontrol edin.

evde saç kesimi

Kaynak; WikiHow

Cevap bırakın