Menu
in

Saçlarla İlgili Herkesin Bilmesi Gereken 17 Pratik Bilgi

1- Tel tokaları uzun kısmı üste gelecek şekilde takın, böylelikle saçlarınızı sımsıkı tutar ve kaymazlar.


2- Saçlarınızı yıkadıktan sonra geniş dişli bir tarak ile tarayın. Diğer taraklar saçlarınızın hasar görmesine neden olur.  Daha da kolay taranmasını sağlamak için duşta bir tarak bulundurun ve saçlarınız kremliyken tarama işlemini yapın. 

3- Pamuk kılıflı yastıklarla uyumayın. Pamuk saçlarınızın nemini  çalar ve saç tellerinizin kırılmasına neden olur. İpek ya da saten kılıflardan şaşmayın.

4- Tel tokaları saçınıza sabitlemekte zorlanıyorsanız, saçlarınızı tutturmadan önce saç spreyi sıkın, bir iki dakika kurumasını bekledikten sonra saçınızı tutturun. Bu tüyo özellikle düz ve ince yapılı saçlar için!


5- Her duşta saç diplerinize masaj yapın, üşenmeyin ve zaman kaybı olarak görmeyin. Masaj  kan akışını hızlandırır ve saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar. Ama daha önemlisi kan akışını hızlandırarak dolaşımı artırdığınızda ruh haliniz iyileşir, stresiniz azalır, ağrılarınız son bulur.  

6- Duş almak için fırsat bulamadığınız günlerde peçete ile saçlarınızdaki fazla yağı alın.

7- Saçlarını at kuyruğu yapan herkesin bilmesi gereken bir tüyo; sahte at kuyruğu.  Küçük bir hile ile süper uzun at kuyruğu yapın.

8- Saçlarınızın elektriklenmesini ve kabarmasını istemiyorsanız havlu yerine tişört ile kurulayın. 

9- Eğer mümkünse yağmurlu havalarda saç yıkamayın. Kabarmayı önlemek için su spreyi içerisine saç kremi ekleyip saçlarınıza sıkın. 

10- Daha dolgun ve hacimli bir görünüm için saçlarınızın kafanızın üzerinde gelişigüzel durmasını sağlayın ve üzerine saç spreyi sıkın. 

 11- At kuyruğunuzun tepede sabit ve hacimli görünmesi için tel tokalardan yardım alın.

12- Saçlarınızı tek bir yanda sabit tutmak için ense tarafından bir tutam saçı, saç renginizdeki bir tokayla toplayın. 

 13- Maden suyuna bir çay kaşığı ve deniz tuzu karıştırın ve kendi saç spreyinizi yapın.



14- Örgülü model saçlarda elektriklenmiş görünümü yok etmek için diş fırçası ile saç tellerinizin üzerinden geçin.

15- Saçlarınızın daha gür görünmesi için saç diplerinize saçınızla aynı renkte göz farı uygulayın.

16- Saçlarınız kuruysa, şampuan kullanımından önce saç kremi uygulayıp bone takın ve siz duş alırken banyoda oluşan buharla saçlarınızın nemlenmesini sağlayın, birkaç dakika boyunca beklettikten sonra çıkarıp saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

17- Diplerden beyazlarınız gelmişse, rimel ile saç diplerinizi boyayın.

Cevap bırakın