Menu
in

Saçlarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Saç bakımında doğru bilinen 7 yanlış.

YANLIŞ:  Beyaz saçı koparırsan daha çok beyaz çıkar.
Beyaz saçı kopardığınızda daha çok beyaz çıkmaz. Ancak, saç koparmak genel olarak saç köküne zarar verir ve zarar gören saç kökünde bir daha saç çıkmayabilir.

YANLIŞ: Şampuan, saç kremi, şapka kullanmak, saç dökülmesine sebep olur.
Saç dışarıdan bir mekanizma olmadığı için dış faktörlerle de dökülmez. Saçın kaybına sebep olan faktör genetik ya da vücuttaki bir eksikliğe bağlı olabilir.

YANLIŞ: Her gün saç yıkamak dökülmelere neden olur.
Sık saç yıkamak saçların dökülmesine neden olmaz,  aksine saçlarınızı sık sık yıkadığınızda saç deriniz arınır ve saç kökleriniz nefes alır.

YANLIŞ: Sık sık saç kestirmek, saç uzamasını hızlandırır.
Saçlarınızı 3 ya da 4 ayda bir kestirmeniz yeterli. Sık sık saç kestirmek saçın hızlı uzamasına etki etmez. Saç kırıklarını aldırmak daha sağlıklı görünen saçlar için önemlidir. Saçların hızlı uzaması direkt olarak saç dipleriyle ilgili olduğundan  saç bakımı uygulamaları yoğunlukla saç köklerine yapılmalıdır.

YANLIŞ: Saçı örtmek saçı döker.
Saçları bağlamak ya da örtmek dökülmeye neden olmaz. Çünkü saçlar hava ile temasında oksijen almazlar.

YANLIŞ: Saç çok fazla şampuanlama ile temizlenir.
Saçınızı bir defa şampuanlamanız yeterli. Kimyasal içeren şampuanlarda ise buna daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. SLS, SLES gibi kimyasallar, saçın florasını bozan, zarar veren kimyasallardır. Aşırı uygulamalardan kaçınmalısınız. Doğal ürünlerde de bir defa şampuanlamak saçlarınızın temizlenmesinde yeterli olacaktır.

YANLIŞ: Kırılmış saç uçları bakım uygulamalarıyla tamamen onarılabilir.
Tamamen onarılamaz. Ölmüş, canlılığını yitirmiş saç uçlarına bakım yapmak yerine keserek onlardan kurtulmalı ve sonrasında düzenli bakım uygulamaları ile saçlarınızın sağlıklı yapısını korumalısınız. Isıyla yapılan şekillendirmeler saç uçlarına en çok zararı veren uygulamalardır. Bunlardan ne kadar uzak durursanız, saçlarınız o kadar sağlıklı olur. Saçınızın ihtiyacına uygun uygulayacağınız saç bakımı yöntemleriyle sağlıklı ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Cevap bırakın