Menu
in

Saçlarınızı Ne Sıklıkla Yıkamalısınız?

Saçlarımızı Ne Zaman Yıkamalıyız?

Yeni yıkanmış ve mis gibi kokan saçları severiz evet ama her gün saçlarınızı yıkayarak saç diplerindeki yararlı bakterileri de yok ederek saç dökülmesi gibi önemli bir sorunu ortaya çıkarabilirsiniz. Ve saçın doğal korucu tabakasını yani sebumu yok ederek daha farklı saç sorunlarına da yol açabilirsiniz.

Aslında saçınızı ne kadar sürede yıkamanız gerektiği saç tipinize bağlıdır. Uzmanlar her gün saç yıkamanın zararlı olduğunu belirtse de saç tipinize göre ürün kullanmak ve ona göre saç yıkama zamanı belirlemek daha uygun olacaktır. Uzmanlar kuru saçlardan boyalı saçlara kadar farklı saç tipleri için yıkama önerileri sunuyor.

Kalın saçlar

Kalın saçlar bakımı en kolay saçlardır. İnce telli ve düz saçlara göre yağlanması daha uzun sürer. Fazla çabaya gerek olmaz. 3 günde bir yıkamak sizin için en iyi sonucu verecektir. Kalın telli saçlar için uygun bir şampuan kullanmak şart tabii.

Kuru Saçlar

Eğer saçlarınız kuru ise sizin için önemli olan saçlarınızın nemlendirilmesi olacaktır. Ve yıkadıktan sonra sadece saç boy ve uçlarını yine kuru saçlar için saç kremi ile kremleyin. Kuru saçlar kaç günde bir yıkanmalı sorusu için her gün diyebiliriz.

Daha fazla kuru saç bakımı ile ilgili bilgi almak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

İnce telli saçlar

Yağlanma ve kimyasal/çevresel faktörlerle yıpranma olasılığı ince saçlarda daha fazladır. İnce telli saçlar için hacimi sağlamak için yıkamak gerektiğini biliyoruz. O halde ince telli saçlarda nemlendirme ve hacimli durmasını sağlamak için her gün şampuanlanmalıdır. Hem temizlenme hem de sonrasında ince telli saçlar için saç bakım kremi ile bakım yapılmalıdır.

Boyalı saçlar

Boyalı saç bakımı için öncelikli konu renk koruyucu bir şampuan kullanmaktır. Haftada 3 günden fazla yıkamak boyanızın renginin solmasına sebep olabilir.

Yıpranmış Saçlar

Saçlarınız zarar görmüş ve yıpranmış ise mutlaka ekstra bakım yapan bir saç bakım ürünü kullanmalısınız. Haftada iki kez şampuanlamanız yeterlidir. Ama şampuan sonrası onarıcı bakım ürünü kullanın.


Saçlarımızı ne sıklıkla yıkamalıyız

Yağlı saçlar

Yağlı saçlar aslında bir saç derisi sorunudur. Yağlı saçlar ne sıklıkla yıkanmalı diye soruyorsanız cevap 4 kez. Fazla sebum üretimini engellemek için haftada 4 kez yıkamalısınız. Ama 2 seferinde sadece su ile arındırın. 2 sefer de yağlı saçlar için saç bakımı yapan bir şampuan tercih edin. Yağlı saçlara sahip olanlar mutlaka saç kremi kullanmalıdır. Saç derisindeki aşırı yağ birikimini önlemek için saç kremi ile masaj yapın.

Yağlı saç için bakım önerileri için tıklayın.

Kepekli Saçlar

Kepekli saçlar için şampuan kullanımı ile her gün yıkama önerilir. Kepek aslında saç derisinde oluşan bir mayanın artmasıdır ve bu sebeple saç derisi pul pul dökülür. Kaliteli ve temiz içerikli bir şampuan ile her gün yıkayarak kepek oluşumunu sonlandırmalısınız.

Saçtaki kepek nasıl giderilir soranlar için bu yazımız yardımcı olabilir

Ayrıca yaşam şeklimiz de saç yıkama sıklığımız belirleyen bir faktördür. Örneğin sık spor yapıyorsanız terleme ile birlikte daha fazla yıkanmaya ihtiyaç duymanız normaldir. Bu durumda yine saç tipinize göre saç yıkama sıklığı kuralını uygulamak, her duşta şampuanlamak yerine sadece durulama yöntemini tercih edebilirsiniz.

Cevap bırakın