Menu
in

Saçların Son Gözdesi Argan Yağları

Argan Yağı Saça Faydaları

Saçların son gözdesi hepinizin bildiği gibi argan yağları. Saç bakımında bu kadar güçlü bir etkiye sahip olmasından dolayı pek çok marka argan yağı ürünleri satışına başladı. Ancak birçoğumuzun aklında ki soru işareti; kullandığımız ürünün gerçek olup olmadığı ile ilgili. Zor üretilen değerli bir yağ olmasından dolayı bazı markaların sundukları satış fiyatında gerçek argan yağı satılamayacağını bilmelisiniz.

Benim tavsiyem Landoll Nashi Argan Yağını kullanmanız. Özellikle durulama gerektirmeyen kullanımda saçınızı ağırlaştırmadan nem dengesini sağlıyor ve saçınızı besliyor. Ancak Landoll Nashi’yi önermemin en önemli nedeni saf argan yağı olması.

Argan yağı saça faydaları nelerdir incelemeden önce argan yağını tanıyalım.

Argan yağı içeriğindeki %70 oranında A ve E-Vitamini, oleik asit ciddi anlamda saçları yenileyici, besleyici ve güçlendirici bir etkiye sahip. Yağın elde edildiği argan meyvesi tıpkı badem gibi sert kabuklu bir meyve. Argan meyvesi ağacı ise; etrafında dikenler bulunan bir yapıya sahip. Bu yüzden de meyvelerin toplanması oldukça zor. Mayıs’ta olgunlaşıp Haziran ve Temmuz gibi hasatı yapılan meyve sonrasında işlem görerek yağ haline getiriliyor. Argan ağacının en önemli diğer özelliği ise; bulunduğu bölgede erozyon riskini en aza indirgemesi ve oldukça değerli. Ancak artan talep doğrultusunda kontrolsüz tüketim gerçekleşmesi halinde neslinin tükenmesine yol açılabileceği ön görülüyor. Bu yüzden de UNESCO tarafından korunma altındalar. Ve gelelim bu altın değerindeki yağın faydalarına!

Argan Yağının Saça Faydaları

  • Saçtaki elektriklenme sorununu ortadan kaldırır
  • Yıpranmış, çok işlem görmüş saçları derinlemesine onarır
  • Saçın elastikiyetini arttırır
  • Saç hücrelerinin bağlarını güçlendirir
  • Saç diplerini besler, saç uçlarını onarır
  • Saçın kolay taranmasını sağlar
  • Erkeklerdeki alopesi saç dökülmelerini durdurur
  • Hormonel düzensizliklerden kaynaklı dökülmeleri sona erdirir
  • Saçın keratin ihtiyacını karşılar

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Argan yağı saç uzatır mı sorusu ile sık karşılaştığımız için argan yağı ile hazırlanan tarifler hazırladık.

Evde saç bakımı için aktarlardan temin ederek kullanabilirsiniz. Fakat bazı konulara dikkat çekmek isteriz. Kalın telli saçlara sahip kişiler tüm saçlarına argan yağı sürebilir, ancak ince telli saçlar yapısı nedeni  ile kolay hacim kaybettiğinden saç ortasından itibaren uygulamak daha iyi sonuç verecektir. Saç bakımı evde yapıldığında bekleme süresini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Argan yağının uzun süre saçta kalmasında herhangi bir sakınca yok. Gece saç uç ve diplerinize uygulayıp, streçle sardıktan sonra sabah yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Derinlemesine bir bakım için kuru saça uygulamalısınız. Saç dökülmeleri için 30 damla kadar argan yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayıp saçınızda bekletebilirsiniz.

Argan yağı saçı gürleştirir mi diye soranlar için cevabımız evet. Çünkü argan yağı saç köklerini besliyor, sağlıklı saç ise hızlı uzuyor.

Argan Yağı saça nasıl uygulanır?

Bir diğer kullanım şekli doğal saç maskesi olarak durulamadan saça uygulamaktır. Saçlarınızın daha kolay taranması ve neme doyması için duştan çıkınca saçınıza uygulayabilirsiniz. Sonrasında ise kurutma işlemine geçerek saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. Fön maşa gibi şekillendiricilerin saçınıza vereceği zararı da en aza indirmiş olursunuz.

Argan Yağı Kullanıcı Yorumları 


Argan Yağı Kullanıcı Yorumları

Argan Yağı Kullanıcı Yorumları
Argan Yağı Kullanıcı Yorumları
Argan Yağı Kullanıcı Yorumları
Argan Yağı Kullanıcı Yorumları
Argan Yağı Kullanıcı Yorumları

Cevap bırakın