Menu
in ,

Saçlarım Uzamıyor!

Saçlarınızın yeteri kadar hızlı uzamadığını ve hayal ettiğiniz, belinize kadar uzanan saçların milyon yol uzakta olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında saç uzaması kişiden kişiye değişen bir durumdur. Bazı kadınların saçları ayda 1 cm uzarken bazılarında 2 cm’ye kadar çıkabilir. Bu genetik bir durumdur. Saçları hızlı uzatmanın yollarını araştırmadan önce uzamasını yavaşlatan durumları ortadan kaldırmak daha doğru olacaktır.

Saç bakımı önce saç derisinden başlar. Eğer saç derinizde kepek ya da kuruluk gibi bir sorun varsa saçlarınız yavaş uzar. Kepeklenme sorunu saç derinizin nefes almasını engellediği gibi sürekli giysilerinize dökülen beyaz taneler ile pek de hoş olmayan bir görüntülere sebep olur. Kepek sorunu ciddi bir hal almışsa bir cilt doktoruna görünmenizde fayda var. Şimdiden kepeğe karşı etkili şampuan kullanmaya başlasanız iyi olur. Evde hazırlanabilen saç bakım maskeleri ile de bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Limon ve sirke kepeğe karşı bitkisel çözümler içerisinde en bilinenidir. Akşam yatmadan önce saç diplerine 2 yemek kaşığı limon suyunu masaj yaparak uygulayın ve yatın. Duştan yarım saat önce 3 yemek kaşığı sirke ile saç diplerine masaj yapmak ve sonrasında normal şekilde şampuan ile yıkamak da işe yarayabilir.

Saçlarınızı her zaman ılık su ile yıkayın

Özellikle kış aylarında sıcacık banyoyu hepimiz çok severiz ama cildimiz için olduğu kadar saç derimiz için de çok sıcak su pek doğru bir yaklaşım değildir. Sıcak su ph dengesini bozarak saç derimizi kurutur. Kuru saç derisi yüzünden de saç uzaması yavaşlar.

Stresten uzak durun demek kolay da!

Evet, günlük yaşamın stresi hepimiz için zorlayıcıdır. Ama stres yüzünden saçlarımız yavaş uzar. Eğer zor bir gün geçirdiyseniz eve ulaştığınızda önce papatya ya da lavanta gibi sakinleştirici etkisi olan bir bitki çayı alın ve koltuğa rahat bir şekilde oturun. Yine akşam yemeğinden önce yapılacak ılık bir duş da gerilen sinirlerinizi yatıştırabilir.

Dengeli ve sağlıklı beslenme saç için de önemli

Günlük olarak yeteri kadar sebze ve meyve tükettiğinizden emin olun. Protein açısından zengin bir menü ile sağlıkla uzayan saçlara kavuşabilirsiniz. Yetersiz beslenme, ağır diyetler ve fast-food beslenme alışkanlığı hızlı saç uzatmak isteyenlerin uzak durması gereken alışkanlıklardır.

Sigaradan uzak durun

Sigara yüzünden bazı hücrelere oksijen taşınmaz bu yüzden damarlar büzülür. Sigara içenlerin ciltleri soluk ve saç derileri de cansız olur. Çabuk saç uzatmanın yöntemlerinden biri de sigarayı bırakmaktır.

Cevap bırakın