Menu
in ,

Saçları Güneşten Korumanın Yolları

Saçları güneşten korumanın yolları

Yaz aylarından güneşin yakıcılığını arttırması ile birlikte yaydığı uv ışınları da artıyor. Bugünlerde cildimizi korumak için gösterdiğimiz hassasiyeti saçlarımız için de göstermeliyiz. Güneş ışınları saçlarımızı kuruttuğu gibi, serinlemek için havuz veya denize girdiğimizde de klor ve tuzun etkisi ile birleştiğinde tüm kış yaptığınız bakım boşa gidebilir. Özellikle boyalı saçlar için uzun uğraşlar sonucu yakaladığınız renk tonunun açılması veya bozulmasını istemezsiniz değil mi?

Saçları güneşten korumak için mutlaka koruyucu ürünler kullanmalıyız. Ayrıca evde yapacağımız bakımları arttırarak saçların dayanıklı hale getirilmesi mümkün. Bunun dışında güneşin en yoğun olduğu öğle saatlerinde gölgede olmanız veya şapka kullanmanız doğru olacaktır.

Saçı güneşten koruyan ürünler

Bu sorun için en kapsamlı ürün çeşidi Kerastase saç bakım ürünleri içerisinde yer alıyor. Kerastase Soleil serisi saçları güneşten korumak ve havuz ile denizden etkilenmemesi için gerekli şekilde formüle edilmiş. Normal, kuru veya hassas saç tipleri için farklı ürün çeşitleri bulunan seride güneş ışınlarının saçlarda sebep olduğu etkiler önleniyor ve ortadan kaldırılıyor. Koruma amaçlı ve güneşten zarar görmüş saçları onarma amaçlı olmak üzere ihtiyacınıza göre Kerastase Soleil ürünlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Güneşe çıkmadan önce koruyucu olarak kullanabileceğiniz Kerastase Soleil Micro Voile Protecteur Sprey, içeriğindeki UV filtresi ile saçı güneşten koruyan ürünler arasında yer alır. Durulanmayan formülü ile açlarınıza gün boyu parlaklık ve yumuşaklık verir.

Güneş sonrası bakım için saçlarınızdan klorun, tuzun ve UV ışınlarının yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldıracak saç banyosu kullanmanızı öneririz. Kerastase Bain Apres güneş sonrası saç banyosu kullanabilirsiniz.

Güneş sonrası saç bakımında son adım olarak da Kerastase Soleil Lait Richesse’i uygulayabilir, canlı ve parlak görünüşü tekrar yakalayabilirsiniz.

Saçları güneşten korumak için şapka ve eşarp gibi aksesuarlar tercih edin

Şapkaların çeşitliliği ve güzelliği bu sezon sizi cezbedebilir. Tatile çıkmadan önce özellikle geniş kenarlı ve canlı renklerdeki şapkalardan mutlaka edinin. Açık renkli eşarplar da şık bir saç aksesuarı olmanın dışında saçı güneşten korumak için iyi bir çözümdür.

Saçı güneşten korumak için argan yağı

İçeriğindeki vitaminler ve antioksidan etkisi ile saçı güneşten koruyan ürünler arasında yer alır. Saçlarınızı güçlendirir ve nemlendirirken güneşin zararlı etkilerinden korumak için yardımcı olur. Argan yağı gibi tatlı badem yağı da içeriğindeki A ve E vitaminleri ile saçı güneşten korumak için etkilidir.

Sarışınlar dikkat!

Sonunda mükemmel tonu yakaladığınız saçlarınızın tatilde yeşile dönmesini istemiyorsanız saçlarınızı güneşten korumak konusunda daha hassas davranın. Havuz ya da denize girmeden saçlarınızı ıslatırsanız klor ve tuzun saçlarınıza çok fazla etki sağlamasını önleyebilirsiniz.

Yaz boyunca haftada bir saç bakımı

Saç kırıkları, yıpranma ve matlaşma gibi sorunların önüne geçebilmek için yaz boyunca haftalık saç bakımınızı ihmal etmeyin. Evde uygulanabilecek saç bakım maskeleri ile her seferinde kuaföre gitmenize de gerek yok. Daha önce paylaşmış olduğumuz doğal malzemeler ile yapılan saç bakım kürlerini uygulayabilirsiniz.

Cevap bırakın