Menu
in

Saçlara İyi Gelen Yiyecekler

Saçlara iyi gelen yiyecekler

Saç kadın, erkek herkesin önem verdiği, güzelliğin bir parçası ve en çok göz önünde olan kısımdır. Sağlıkla parlayan, güçlü, özellikle saç dökülmesi ve kepeklenme gibi saç sorunları olmayan saçlara sahip olmak hepimizin isteğidir. Saç bakımı aslında sandığımız kadar zor ve zahmetli değil. Evde yapılan saç bakımları hem daha az masraflı hem de mutfakta her zaman bulunan gıdalarla yapılması açısından daha fazla tercih edilmektedir.

Saça iyi gelen besinler kullanıldığında zamandan ve bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Kuaför salonlarında yaptırılan saç bakımı masraflı olduğu gibi her zaman fırsat bulunamayan uygulamalardır. Oysaki mutfakta, elinizin altında yer alan gıdalarla en faydalı bakımları yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Saça iyi gelen yiyecekler arasında zeytinyağı, bal, sirke, yumurta, süt, muz ve avokado gibi birçok meyve, tarçın, karanfil gibi baharatlar sayılabilir. Bulunması olduğu kadar hazırlanması da kolay olan bu yiyecekler ile saç bakım kürleri yapabilirsiniz.

Evde saç bakımı nasıl yapılır?

Evde saç bakımı yapmak, evde saç bakım maskeleri hazırlamak kolaydır. Miktar ve kullanılacak malzemeleri öğrendikten sonra fazla zamanınızı almayacak bu uygulamalar ile harika sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Saça iyi gelen yiyecekler

Saç bakımında yumurta

Protein bakımından zengin olan yumurta, birçok saç sorununa karşı çözüm olarak kullanılmaktadır. Kozmetik markalarda çabuk bozulması sebebi ile tercih edilmeyen yumurta evde her zaman bulunabilen bir gıda maddesi olduğu için evde hazırlanan saç bakım maskelerinde ilk sıradaki malzemelerdendir. Özellikle kuru saçlar için yumurta maskesi hazırlaması kolay ve pratik bir saç bakım maskesidir. Ayrıca sağlıklı ve parlak saçların anahtarıdır. İri bir yumurtayı sarısı ve beyazı ile birlikte çırparak saç diplerinizden uçlarınıza kadar uygulayabilirsiniz. Yarım saat beklettikten sonra ılık veya soğuğa yakın su ile durulayın. Yumurta maskesi hazırlamaktaki en önemli kural durularken mutlaka soğuğa yakın ılık su ile arındırmaktır. Çünkü sıcak su yumurtayı pişirerek saçlarınızdan zor çıkmasına sebep olabilir.

Zeytinyağı ile saç bakımı

Zeytinyağı mucizesi sağlık için faydalı olduğu kadar yüz, cilt ve saç bakımında da etki sağlayan bir gıda maddesidir. Zeytinyağı saça direk uygulanabileceği gibi yumurta, bal, meyveler ve baharatlar ile birlikte de kullanılabilir. Saçları yumuşatır, e vitamini yönünden zengin olduğu için besler, doğal bir nemlendirici olduğu için kuru ve yıpranmış saçlar için kullanımı idealdir. Zeytinyağı ile saç uzatma birçok kişi tarafından uygulanan bir yöntemdir. 1 çorba kaşığı zeytinyağını direk saç diplerinize masaj yaparak uygulayın, saç uçlarınıza da yedirin. Yarım saat sonra normal şekilde saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Saç bakımında bal kullanımı

Ballı saç maskeleri saçı besler, yumuşatır, mineral ve vitaminler yönünden zengin olan bal saçı onarır, kırılmalara karşı korur. Balı direk saça sürmek için boya yapar gibi saç diplerinizi ayırarak fırça yardımı ile sürebilirsiniz.

Yoğurt ile saç maskesi hazırlama

Yoğurt ile saçlarınız canlanır, canlılık ve parlaklık kazanır. İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum ile saçları besler.

Cevap bırakın