Menu
in ,

Saçınıza Sağlık Katacak Öneriler

Sağlıksız bir saçı dünyanın en güzel rengine de boyasanız, makasıyla harikalar yaratan en iyi kuaförüne de kestirseniz, hiçbir zaman hayal ettiğiniz gibi olmaz. Mükemmel görünen saçlar için olması gereken tek şey; sağlıklı bir kafa derisi. PEKİ nasıl?

1-Yanlış tarak seçimi saçlarınızın koparak dökülmesine neden olur

Evet, tarak seçimi önemli. Sentetik fırçalar, uçlarında toplar bulunan taraklar saçınıza zarar verir, koparak dökülmesine sebep olur. Kısalı uzunlu fırçalardan oluşan, ucunda da topu olmayan saç fırçaları kullanabilirsiniz. Saç tarama işlemini sadece saçınızı açmak gibi düşünmeyin; saçlarınızı tararken aynı zamanda kafa derinize masaj da yaparsınız bu da saçlarınıza daha çok oksijen gitmesini ve böylece saçlarınızın parlak ve canlı görünmesini sağlar.


2-Saçlarınızı köpürten Sodyum Laureth Sülfat’a dikkat

Sodyum Laureth Sülfat yani kısaca SLS, kaynağı Hindistan cevizi olan bir kimyasal. Sodyum tuzu bu madde saç, duş jelleri, sıvı sabunlar, ve temizlik ürünlerinin fazla miktarda köpürmesini sağlıyor. Bu tahriş edici madde insan sağlığı için oldukça zararlı. Kanser, endokrin bozulması, göz bozulması, saç dökülmesi, cilt kuruluğu gibi pek çok soruna neden olabilir. Mutlaka sülfatsız şampuanlar kullanmalısınız, böylece saçlarınızın yağ dengesini korur, dökülme, kepeklenme gibi problemlerin oluşumuna da engel olursunuz. Dahası, saçınıza kimyasal temasını önlersiniz!

3-Saç sağlığınız yediğiniz içtiğiniz her şeyi ele verir

Sağlıklı saçların bir diğer olmazı sağlıklı beslenmedir. Özellikle, demir ve protein içeren gıdaları düzenli bir şekilde tüketmeniz gerekir. Aynı zamanda Omega 3 ve yağ asitleri sağlıklı saçlara kavuşmanız için yemeye özen göstermeniz gereken besinler arasında yer alır.

4- Isıya maruz kalan saçlar güçsüzleşir

Sağlıklı saçların hayalini kuran herkesin ısıdan, şekillendiricilerden uzak durması gerekir. Düzleştiriciler, maşalar, fön makineleri saçın sağlığını yitirmesinin nedenlerinden. Yaz aylarında mümkün olduğunda saçınızın kendi kendine kurumasını sağlayın. Kış aylarında, sıcaktan ziyade daha ılık ısılarla saçlarınızı kurutmaya çalışın.

5- Saç bakımında doğanın gücünden faydalanın

Saç bakım yağları son yıllarda saçların gözdesi. Düzenli olarak uygulandığındaysa oldukça etkili sonuçlar veriyor. Saç sorununuza yönelik uygulayacağınız yağlarla bakım sağlayabileceğiniz gibi, komple onaran ve besleyen yağları da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Cevap bırakın