Menu
in

Saçınıza Güzellik Katacak 7 Gece Alışkanlığı

Gece Saç Bakımı Tüyoları

Gece tatlı uykunuzu alırken aynı zamanda saçlarınızı güne hazırlamak ister misiniz? Sağlıklı ve deliksiz bir uyku tüm vücudumuzu olduğu gibi saçlarımızı da dinlendirir, yeniler ve yapılandırır. Yatmadan önce saç bakımı olarak değerlendirilebilecek önerilerimize göz atmak ister misiniz?

Güzel saçlarla uyanmanın püf noktaları

Saçlarınızı kurutup yatarak kırılmalarını engelleyin

Saçınıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri ıslak saç ile yatmaktır. Saçlarınız ıslak olduğunda daha zayıftır ve çabuk kırılabilir. Gece boyunca yastık kılıflarınızda hareket ettiğinizde kumaşa sürtünerek kırılır. Eğer gece yatmadan önce duş almayı sevenlerdenseniz mutlaka kurutun ya da örün.

Gece yatarken saçlarınızı örün

Gece saçlarınızı toplayıp yatmaktan hoşlanıyorsanız kötü haber! At kuyruğu ya da sıkı topuz yaparak topladığınızda saç telleriniz zarar görür. Yukarıda da önerdiğimiz gibi saçlarınızı örerek yatmak sıkı toplanmadığı için saçınızı kırmaz, başınızı ağrıtmaz. En güzel yanı ise sabah kalktığınızda hoş dalgalara sahip olmaktır. Özellikle nemli halde iken örülen saçlar sabaha kadar güzel bir form kazanabilir.

Yeri gelmişken en güzel saç örgüsü modelleri için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Saçını toplamadan yatamayanlar burada mı?

Eğer ben saçımı toplamadan yatamam diyorsanız sıkı bir lastik kullanmayın. Hele ki nemli veya ıslak ise saçlarınız lastik saçlarınıza zarar verir. Peki gece yatarken saç nasıl toplanır? En iyisi siz kumaş tokalar ile toplayın. Lastik direk saçınızı sarmasın ve mümkün olan en gevşek şekilde toplayın.

Yatmadan önce saçlarınızı fırçalayın

Yalnız burada püf nokta doğal kıllardan yapılmış ya da saçlarını kırmayan kaliteli bir fırça kullanmanızdır. Saç derisinde doğal olarak bulunan yağ fırçalamak ile saç uçlarınıza da dağılır ve bu yağ saçlarınızı besler. Ayrıca saç derinizdeki kan dolaşımı artar ve saç kökleri uyarılır. Bu sayede gece saç bakımı devam eder. Saç kendi kendini yeniler. Yatmadan önce saç fırçalamak ayrıca sizi rahatladır ve daha keyifli bir uykuya yardımcı olur.

Farklı saç bakım önerileri için bu yazımıza göz atabilirsiniz.


Gece için saç bakım maskesi uygulayın

Geceden sabaha saçlarınıza iyice etki etmesi ve bekleme sorunu olmadığı için gece saç maskeleri oldukça iyi fikirdir. Gündüz zaman bulamadığınız, saçlarınıza sürdükten sonra sabredemediğiniz saç maskeleri uygulamak için gece en iyi zamandır. Gece saç maskesi uygulamak siz uyurken derinlemesine bakım demektir. Hindistan cevizi yağı ile saç bakımı özellikle gece tercih edilebilir.

Evde yapılabilecek saç maskeleri için bu yazımızı tıklayın.

Gece saç bakımı için yastığınıza havlu serin

Eğer gece yatmadan yapılacak saç bakımı uygulamalarından birini deneyecekseniz ürünün yastığınıza bulaşmasını önlemek için yastığınıza havlu serin. Fakat saçınızı havlu ile sarıp yatmaktan kaçının. Saçlarınızın hava almasına izin verin.

Cevap bırakın