Menu
in

Saçını Boyatan Herkesin Saç Renkleriyle İlgili Bilmesi Gerekenler

Saç Boyası Renkleri

Saç boyası satın alırken, kutu üzerindeki o muhteşem renklere aldanmamak gerekir. Kutudaki renge aldanıp boyatılan saçlar genellikle hayal kırıklığına neden olur. Boyattığınız saçlarınızın istediğiniz renkle birebir aynı olmasını istiyorsanız resimden ziyade saç boya numaraları bilinerek tercih yapılmalıdır.  Fotoğraflardaki saç renkleri saç tipine ve zemin rengine göre farklı görünebilir. Bu sebeple saç boyası renkleri numaraları seçimi önemlidir. Peki, ne işe yarıyor bu numaralar, neyi ifade ediyor? Bu yazımızda saç boyası numaralarının anlamlarına değineceğiz.

Saç Renkleri ve Örnek Saç Boya Numarası Açıklaması


Boya Numaraları Ve Anlamları

1.  Rakam: Ana Renk
Ana renk boyaların üzerindeki ilk numaradır. Bu numara boyanın açıklık ve koyuluk derecesini gösterir. Saç boya numaraları üzerindeki ilk rakamları 1 ile 10 arasındadır. Saç boyası kodları olarak da adlandırılabilir.

Ana saç renkleri:
1-Siyah
2-Çok Koyu Kahve veya Çok Koyu Kestane (Siyaha yakındır)
3- Çok Koyu Kahve veya Çok Koyu Kestane
4-Koyu Kahve veya Kestane
5- Açık Kahve veya Kestane
6-Koyu Kumral
7-Kumral
8- Açık Kumral veya Koyu Sar
9-Sarı
10-Açık Sarı

2. Rakam: Ara Renk
İkinci numara ara renge ait. İkinci numara boyanın içerisindeki en fazla yansımayı temsil eder. Bu yansımanın ne renk olduğunu gösterir. Boya numaraları yansımasını doğru yakalamak için önemlidir.

Ara saç renkleri:
1-Küllü
2-İrize (Mora çalan yansıma)
3-Dore (Altın yansıma )
4-Bakır
5-Akaju (Kızıla çalan yansıma)
6-Kızıl
Örneğin; 9.0 ise yansıma yoktur. Yansımasız boya tercih edecekseniz ana rakamın yani birinci sayının yanında sıfır olmalıdır. Yani sıfırdan sonra gelen numara ana saç boyası numaraları değil ara rengi ifade eder.

3. Rakam: Yansıma
Boya numarasındaki üçüncü sayıdır, noktadan sonra gelir. İkinci yansıma olarak geçer. Ara renk açıklamaları ile yansıma numarasının renk açıklamaları aynıdır. Bu saç boya numaraları ile doğru renk ve yansımaları yakalayabilirsiniz.

Yansıma saç renkleri:
1-Küllü
2-İrize (Mora çalan yansıma)
3-Dore (Altın yansıma )
4-Bakır
5-Akaju (Kızıla çalan yansıma)
6-Kızıl

Örneğin 8 numara saç rengi normalde açık kumralı ifade eder. Saç boyası markalarında renk isimleri farklılık gösterse de evde saç boyama yapan herkesin genelde bildiği bir renktir. 8.0 saç boyası kullananlar açık kumral olarak seçim yaparken 8. dan sonra gelen numaraların yansımayı, tonlamayı ifade ettiğini bilirler. Bu arada belirtelim, 8 numara saç rengi en çok tercih edilen tonlardan biridir. Boyalardaki numaraları bu şekilde ifade edebiliriz.

Gördüğünüz gibi saç boyası numaraları deyip geçmemek lazım oldukça ayrıntısı var. Eğer özellikle kahverengi tonlardaki saç renkleri ve numaraları hakkında bilgi edinmek isterseniz bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

Araç çubuğuna atla