Menu
in

Saç Uzatmada Etkili Kürler

Uzun saç sevenler için saçları hiçbir zaman yeterli uzunlukta değildir. Kırıkları aldırmak için her kuaföre gittiklerinde daha az kesmeleri için uyarıda bulunmaktan kendilerini alamazlar. Hele ki bir anlık gaflet ile saçlarını kestirip sonra pişman olanlar, işte onlar zaman durmuş gibi gelir. Kaynak yaptırmayı aklından geçirir, çıtçıt ile saç uzatma için arayışa girerler. Aslında en doğrusu saçlarımızın bakımı ve sağlığı için rutin bir düzen oturtmaktır. Yani saçlarımız için koruma yöntemleri bizim için alışkanlık olmalıdır. Şampuan seçimi ve saçlarımızı şekillendirmekte kullandığımız ürünlerden, saç fırçamıza, günlük, haftalık veya aylık bakım kürlerine kadar saç bakımı bir bütün olarak ele alınmalıdır. Ancak bu sayede sağlıklı saç uzamasını sağlayabiliriz.

Saçların uzaması için ne yapmalıyız?

Evde uygulanabilecek saç bakım maskeleri ile hem sağlıklı hem de hızlı uzayan saçlara sahip olabilirsiniz. Evde her zaman bulanan malzemeler ile nasıl harikalar yaratabileceğinizi gördükten sonra pahalı kozmetik ürünlere ihtiyacınız kalmayacak.

Evde saç bakım kürlerinin başında lavanta gelir. Saç için lavanta yüzyıllardan beri kullanılan bir bitkidir. Saçların hızlı uzaması için lavanta kürü hazırlaması da uygulaması da en kolay olan kürlerden biridir. İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilen bu yöntemde lavanta suyunu hem saç diplerine uygulayabilir,  hem de çay gibi içerek kullanabilirsiniz.

1 yemek kaşığı lavantayı yaklaşık 2 su bardağı kaynamakta olan suyun içerisine atın. Sonrasında suyu ocaktan alın ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Aynı zamanda ılınmış olan lavanta suyunu lavanta tanelerini süzdükten sonra saç diplerinden saç uçlarına kadar uygulayın. Yarım saat saçlarınızda beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Aynı şekilde demlenmiş çayı içerek de tüketebilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde içtiğiniz lavanta çayı dinginleştirici etkisi ile günün stresinden çabuk sıyrılarak rahat bir uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır. Ayrıca toksinlerin vücudunuzdan atılarak bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar. Bakın bir taşla iki kuş vurduk, saç uzamasında en etkili yöntem olarak bilinen lavanta ile aynı zamanda sağlık kazanabilirsiniz.

Saç uzatmanın doğal yolları

Doğanın mucizelerinden yararlanarak saçların çabuk uzamasını sağlamak mümkün. Birçok bitkiden elde edilen yağ saç bakımında kullanılarak güzel sonuçlar elde edilmektedir. Aktarlardan alabileceğiniz bitkisel yağların karışımı ile saçlarınıza bakım yaparken aynı zamanda sağlıkla uzamalarını sağlayabilirsiniz.

Evde saç bakım yağı hazırlama

2’şer çay kaşığı kadar Hint yağı, kara üzüm çekirdeği yağı ve jojoba yağını bir kavanoz içerisinde iyice karıştırın. 1’er çay kaşığı lavanta yağı ve biberiye yağını ekleyin. Eczaneden alabileceğiniz E vitamini kapsüllerinden 2 tanesini sıkarak hepsini karıştırın. Bu karışımın saç bakımında her zaman elinizin altında olup çok yönlü bir bakım sağlayacaktır. Banyodan yarım saat önce masaj yaparak uygulayın. Sonrasında normal şekilde şampuanlayın. 2 haftada bir uygulayabilirsiniz.

Cevap bırakın