Menu
in ,

Saç Uzamasında Çam Terebentin Mucizesi

Çam Terebentin Yağının Faydaları

Çam terebentin ne işe yarar, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, kullananlar ne söylüyor hepsine tek tek değinmeden önce; çam terebentinin elde edilişinden bahsedelim.

Çam terebentin nedir?

Terebentin aslında çam ağacının reçinesidir. Ağaçtan buhar distilasyon yani ayırma yöntemi ile elde edilen çam terebentin içeriğinde kokofan; piren ve reçine asidi bulunan, yağ/esanstır. Renksiz bir yapısı, yakıcı ama hoş bir kokuya sahiptir. Çam terebentin yağı ile çam terebentin esansı arasındaki fark ise; çam terebentin yağının çam ağacı gövdesinden süzülen baldan elde edilmesi; esansının ise; çam ağacının dikenlerinden elde ediliyor olmasıdır. Görüldüğü gibi ortak noktaları çam ağacından elde ediliyor olmalarıdır.

Çam terebentin yağı ne işe yarar?

Genellikle hızlı saç uzatma yöntemi olarak bilinse ve uygulansa da hızlı saç uzatma dışında; saçlara ve sağlığa pek çok faydası bulunur. Saç problemleri dışında birçok sağlık sorununa da iyi geldiği gözlenmiştir.

Ancak biz bu yazımızda saç için çam terebentin yağı faydaları konusunda tavsiyeleri ele alacağız. Saç dökülmesi, kepek gibi saç sorunlarına da fayda sağlar. Onlara geçmeden önce küçük bir not düşelim; eğer ki çok büyük bir saç sorununuz yani doktor müdahalesi gerektiren bir saç probleminiz yoksa çam terebentin yağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz; herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Çam terebentin direk günlük kullandığınız şampuanınızın içine katılarak ya da farklı bakım yağları ile karıştırılarak kür olarak uygulanabilir.

Aktarlardan kolayca elde edilebilecek olan çam terebentin yağı fiyatları farklı markalarda 6 ile 12 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Çam terebentin yağı faydaları saç dışında vücut sağlımız için de çoktur. Stresi ve yorgunluğu önlediği, enerji verdiği, konsantrasyon eksikliğinde kullanıldığı, romatizma ve eklem ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

 Saçlar Üzerinde Çam Terebentin Yağının Faydaları 

  • Çam terebentin en güçlü faydası saçlar üzerindedir. Düzenli ve doğru kullanımında güçlü ve parlak, sağlıklı görünen saçlara kavuşursunuz.
  • Saç köklerini ciddi anlamda onaran ve besleyen çam terebentin yağı saç dökülme sorunu içinde oldukça faydalı bir yağdır.
  • Çam terebentin yağı faydaları içinde en önemlisi kılcal damarları uyarıp saç köklerinizi beslerken, saçlarınızın hızlı uzamalarına da yardımcı olur. Saçlarınızın yavaş uzamasından şikâyetçiyseniz bu yağ ile hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.
  • Çam terebentin yağının saç üzerinde en etkili olduğu bölge saç dipleridir. Kepek sorunları ve deri problemlerinden düzenli bir kullanım ile kurtulmanızı sağlar.
  • Birçok işlem görmüş; ısıya maruz kalmış ya da boya uygulanmış saçlarda en çok görünen sorun koparak dökülmeleridir. Çam terebentin yağı güçlü onarıcı etkisiyle bu tür sorunların oluşmasına engel olurken, koparak dökülmeleri büyük ölçüde engellemektedir.
  • Saçlara bakım yaparak canlı ve parlak görünmesini sağlamak da çam terebentin yağı faydaları arasında sayılabilir.

Çam Terebentin Yağı ile ilgili Az Bilinen Bir Gerçek 

Hepinizin bildiği gibi şampuanlar içerisinde pek çok kimyasal madde bulunur. Bu kimyasal maddeler; saça zarar verirken; doğal yapısını büyük ölçüde bozarak sağlıksız görünmelerine sebep olurlar. Hatta tüm bu olumsuz etkilerinden dolayı başlatılan şampuana hayır yani no-poo akımından No- Poo Akımı yazımızda bahsetmiştik. Çam terebentin yağı da; şampuanla kullanıldığında şampuanın kimyasal etkilerini yok ediyor. Yani yalnızca şampuan kullanarak saçınıza verdiğiniz zararı en aza indiriyor. Hiçbir saç sorununuz yoksa bile; çam terebentin yağını şampuanınıza karıştırarak uyguladığınızda; saçınızın kimyasal bileşenlerinden zarar görme ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Çam terebentin kullananlar bu şekilde çok iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade ediyorlar.

Çam Terebentin Yağı Kullanım ve Uygulanış Şekilleri 

Çam Terebentin Yağının Şampuan ile Kullanımı 

Saç şampuanınıza 20-25 damla kadar çam terebentin yağı damlatıp iyice karıştırarak saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Çam terebentin yağı kullanımında en kolay yöntem saç şampuanı ile uygulanandır. Günlük kullandığınız (doğal ve kimyasal içermeyen) 200 ml’lik şampuanınıziçine karıştırın. Her saç tipi için rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca her yıkamada saçınıza uygulamanızda hiçbir yan etkisi yoktur. Çam terebentin faydaları gözlemlendiği ve uygulayan herkes tarafından onaylandıkça hazır çam terebentin şampuanı da piyasada hazır satılır hale geldi. Temiz ve doğal içerikli, güvendiğiniz markalardan da satın alarak çam terebentin şampuanı kullanabilirsiniz.

Not: Çam terebentin yağı yakıcı bir yağ olduğu için göze temas etmemesi önerilmektedir.

Badem Yağı ve Çam Terebentin Karışımı

Boş ve temiz bir şişeye eşit miktarda badem yağı ve çam terebentin yağını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra saçlarınızın tüm bölgelerine yedirerek sürün. Karışımı saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Sonrasında havlu ya da streç ile tüm saçınızı sarın. Havluyu önceden ısıtırsanız daha etkili sonuç alırsınız. Bu karışımı saçınızda 2.5 saat kadar beklettikten sonra ılık bir su ile saçlarınızdan durulayın. Badem ve çam terebentin yağı karışımını ayda iki ya da üç kez uygulayabilirsiniz.

Çam Terebentin Yağı & Badem Yağı & Fındık Yağı & Ceviz Yağı Karışımı 

Yine aynı şekilde; çam terebentin yağı, badem yağı, fındık yağı ve ceviz yağını eşit miktarda boş bir şişeye doldurup saçınızın her bir bölgesine yedirecek şekilde uygulayın. İki saat kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Çam terebentin yağı ile ilgili önemli bir bilgi: Çam terebentin direk cilde uygulandığında tahriş ve yanma gibi problemlere neden olabilir. Bu sebeple mutlaka şampuan ya da diğer bakım yağları ile karıştırılarak kullanılmalıdır. Ama şampuanlama esnasında da gözlerinizi kapalı tutmanızda fayda var.

Çam Terebentin Yağı Kullananların Yorumları 


Çam Terebentin Yağı Kullanıcı Yorumları

Çam terebentin kullanıcı yorumlarının birçoğu yukarıdaki gibi olumlu. Bu kullanıcı saç uzama sorunu için kullandığı çam terebentinden olumlu sonuç aldığını paylaşıyor. Saç uzama süreçleri biraz sıkıntılı olur genellikle. Uzatırsınız kırılır ve kestirmek zorunda kalırsınız. Böyle saçma bir döngü içerisinde bulursunuz kendinizi. Ancak dreams’ın dediğine göre; kırılma ya da dökülme gerçekleşmeden sağlıklı bir şekilde saçlarının uzamasını sağlamış.

Çam Terebentin Kullanıcı Yorumları

Ekşi sözlük yazarı bir kullanıcı da saç dökülme sorununa iyi geldiğini belirterek; düzenli olarak kullanımında etkisini gördüğünü söylüyor.

Çam Terebentin Esansı Kullanıcı Yorumları

Bir diğer kullanıcı ise; çam terebentin yağı yerine çam terebentin esansı ile saçlarınızın uzadığını belirtiyor. Yine şampuana eklediği esansı düzenli olarak saçına uygulamış ve kısa bir süre sonra hızlı bir şekilde uzadığını fark etmiş.

Cevap bırakın