Menu
in

Saç Kırıklarını Önlemenin Yolları

Saç kırıklarının 4 sebebi var. Bunlar;

Boya, perma gibi kimyasal işlemlerin sık tekrarlanması
Saç kurutucuların, düzleştiricilerin yoğun kullanılması ve sık fön yapılması
Saçların çok sıkı şekilde sürekli arkaya toplanması ve saçları lastikle tutturmak
Saça uygun olmayan bakım ürünlerinin kullanılması

Tüm bu etkenler saçları kurutup cansızlaştırıyor. Bu da saçların daha kırılgan bir yapıya sahip olmasına neden oluyor ve bunun sonucunda da saç kırıkları oluşuyor. Saç kırıklarının olmaması için saçlarınıza hassas davranmalısınız. Isıdan uzak durmak, şekillendirici ürünleri çok fazla kullanmamak, mümkün olduğunca saçları açık kullanmak alabileceğiniz önlemlerden bazıları. İki üç ayda bir saç uçlarınızdan birkaç cm kestirebilirsiniz. Ancak bu sadece var olan kırıklardan kurtulmayı sağlar. Yeni kırıkların oluşmasını engellemez.

Saçlarınızı toplarken sıkı lastikler yerine dişli tokaları tercih etmelisiniz.  Saçlarınız kırılıyorsa mutlaka günlük ya da haftalık bakım yapmalısınız. Günlük bakımda mısır, pirinç ya da buğday özü içeren şampuanlar ya da bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Bunlar saçın etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve saçın esnekliğini artırır. Bu da tabii dayanıklılığın artması demektir.

Haftalık bakımdaysa bitkisel yağlarla saç diplerine masaj yapılabilir. Bu yağlar; zeytinyağı, susam yağı, kayısı yağı veya Hindistan cevizi yağı olabilir.  Bu bakım uygulamalarını geceden yapıp sabaha uyandığınızda yıkayabilirsiniz. İnce telli saçlar yapısı itibari ile kırılmaya daha elverişlidir, bu saç tipine sahip kişilerin kırıklar için önlem alması gerekir.

Tüm bunların yanında saçlarınızda kullandığınız ürünlere dikkat etmeniz gerekir. Kırık uçlara karşı etkili serumlar bakım ürünleri de kullanmak saçınızı korumaya yardımcı olacaktır. Bunun için saça ihtiyacı olan nemi veren bakım ürünleri tercih edebilirsiniz. Çünkü nemli saçlar her zaman daha güçlüdür ve kırılmaya karşı dayanıklıdır.

Cevap bırakın