Menu
in ,

Saç Dökülmesini Önleyen Doğal Saç Boyası Tarifi

Saçlarınızı onaran, saç köklerinizdeki kan dolaşımını hızlandırarak saç derisini canlandıran ve dökülmeleri önleyen doğal saç boyası ile sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz!

Malzemeler
1 çay bardağı Türk kahvesi
1 çay bardağı siyah çay
1 çay bardağı kuru maya
1 çay bardağı hibisküs
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
2 su bardağı kına

Türk kahvesi, siyah çay, hibisküs, maya ve tuzu bir cezveye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte, kahve pişirir gibi pişirin. (Tüm malzemelerin yavaş yavaş birbirine karışması gerekiyor.) Kaynadıktan sonra bir tabak içerisine karışımı süzün. Süzme işlemini tül ile yapabilirsiniz. Süzdükten sonra karışıma 1 çay kaşığı zeytinyağı ve iki su bardağı kınayı ekleyin ve iyice karıştırın.

İki ay boyunca haftada iki kez, iki aydan sonra ise on beş  günde bir uygulamalısınız.
Bu doğal maskeyi saçlarınıza uygularken, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez dut pekmezi içebilirsiniz. İkisi bir arada uygulandığında saç kökleri daha hızlı ve etkili bir şekilde güçlenir.

Kınanın saça faydaları
Saçı köklerini kuvvetlendiren ve canlandıran kına saçı besleyerek korumaya yardımcı olur. Yıpranmış saçlar üzerinde yapılandırıcı etkiye sahiptir.

Kuru mayanın saça faydaları
Mineral ve vitaminler bakımından zengin kuru maya saç köklerini güçlendirerek saç dökülmelerini engeller.

Siyah çayın saça faydaları
Siyah çay, saça parlaklık ve hacim verir. Yıpranmış saçları onararak, koparak dökülmelerin önüne geçer.

Dut pekmezinin saça faydaları
Demir, lif ve mineraller açısından çok zengin bir besin olan dut pekmezi saçları yumuşatarak sağlıklı uzamalarına destek olur.

Cevap bırakın