Menu
in

Saç Dökülmesine Karşı Sarımsak Yağı

Sarımsak geleneksek tıpta yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisine yardımcı olarak kullanılan bir bitkidir. Halk arasında doğal antibiyotik olarak da bilinen sarımsak yemeklerde aroma verici, çiğ olarak, suyu ve yağı şeklinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Saç dökülmelerine karşı bitkisel çözüm olarak da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Sarımsak yağı saç bakımında nasıl kullanılır?

Saç dökülmesine sarımsak kullananlar genellikle olumlu sonuç aldıkları için yoğun bir şekilde tavsiye edilmektedir. Sarımsak yağını aktarlardan hazır bir şekilde alabileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. 1 çay bardağı zeytinyağı içerisine kabukları ayıklanmış 5 diş sarımsağı ekleyin. 1 hafta beklettikten sonra hem saç dipleri hem de saç uçlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aktardan aldığınız sarımsak yağından 1 çay kaşığı kadar miktarı saç derinize masaj yaparak yedirin. Eğer sarımsak yağı yoksa 4-5 diş sarımsağı havanda ezip çıkan suyu az miktarda su ile karıştırıp yine saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Temiz saçlarınıza 5 dakika kadar masaj yapın ve sonrasında yarım saat bekletin. Saçlarınızı sadece ılık su ile durulamanız yeterli olacaktır. Bu uygulamalar saç dökülmesini yavaşlattığı gibi saç köklerinizin de canlanmasını sağlar. Ayrıca saçın sebum dengesini korur.

Sarımsak saç çıkarır mı?

Saça sarımsak sürmek saç çıkarır mı sorusu sıkça yöneltilen sorulardan biridir. Saça sarımsak sürmek saç derisini besleyerek sağlıklı saç uzamasını sağlar.

Sarımsak antiseptik özelliği ile saç diplerinizi ölü deri, toksin ve en önemli kullanılan kimyasal içerikli ürünlerin kalıntılarından temizlediği için saç kökleri nefes alır ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç köklerini besler, hücreleri canlandırır, tazeler ve kaşıntı gibi saç problemlerini ortadan kaldırır. Sağlıklı saç derisi sağlıklı saç demektir.


Not: Sarımsak yağı kullanımı oldukça yaygın olmasına rağmen saç deriniz hassas veya sarımsağa karşı alerjiniz varsa kullanmanız sakıncalı olabilir. Bu yüzden tüm saçınıza uygulaman önce ense tarafında küçük bir bölgeye uygulayıp bir süre bekleyin, yanma veya kaşıntı olursa kullanmayın.

Kaş uzatmak için sarımsak

Sadece saçlar için değil, seyrek kaşlar için de sarımsak kullanılabilir. Gür kaşlara sahip olmak için yukarıda verdiğimiz uygulama fikirlerini kaş dipleriniz için de uygulayabilirsiniz. Kaş dökülmesine sarımsak uygulaması yaptıktan sonra doğal bir sabun ile yıkayarak arındırmanız önerilmektedir.

Cevap bırakın