Menu
in

Saç Dökülmelerine Etkili Çözümler

Günden güne saçlarınızda artan dökülmeler kabusunuz olmaya başladıysa bir şeyler yapma vakti gelmiş demektir. Saçlarınız günde 80 telden daha fazla dökülüyorsa, saçlarınızı kaybetme riskiniz olası diyor Dr. Ali Yaşar. Bir de eğer ki elinizi saçınıza her attığınızda elinize dört beş tel saç geliyorsa normalin dışında bir saç dökülmesi gerçekleştiğini bilmelisiniz. Saç dökülmesinin pek çok nedeni olabilir demiştik Saç Dökülmesinin 20 Nedeni yazımızda. Dökülmeyi azaltabilmek için ilk yapmanız gereken dökülmenin kaynağını bulmaktır, sonrasında ise doğru bir tedavi yöntemi belirleyerek size veda eden saçlarınıza kavuşabilirsiniz. Beslenmenin saç dökülmesiyle doğrudan alakalı olduğunu da unutmamanız gerekir. Ne yemeniz gerektiği konusunda Saç Dökülmesini Önleyen Besinler yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu yazımızda ise; saç dökülmesini önlemek ve azaltmak için neler yapabileceğinize değinmek istiyoruz.

Saç Dökülmesine Çözümler

Sık sık fön çektiriyorsanız, saç derinizde hasarlar meydana gelebileceğini unutmayın. Saç diplerinize hasar verecek; saç şekillendirme işlemlerinden uzak durmalısınız.

Uzmanlar kan dolaşımını hızlandırmanın dökülmeleri önleyebileceğini belirtiyorlar. Saç bakımında çokça tercih edilen zeytinyağı ile saç diplerinize masaj yapabilirsiniz. Böylece kan akışı hızlanacak ve saç kökleriniz yenilenecektir. Bu noktada bilmeniz gereken zeytinyağının saç dökülmesini önlemeyeceğidir. Ancak masaj uygulaması saç köklerinizi yenileyici etkiye sahiptir.

Son dönemlerde biberiyenin saç üzerindeki mucizevi etkisi konuşuluyor. Saç bakımının yanında dökülmeler için de çözüm olan biberiye yapraklarını yirmi dakika kadar kaynatıp sonrasında saçlarınızı suyu ile durulayabilirsiniz. Durulama suyu olarak kullanacağınız biberiye yağı saçlarınızın da dolaşmasını önleyerek saç kremi görevi görecektir.

Sağlıksız diyetler uygulamayın. Vitamin ve mineral eksikliği saçın baş düşmanıdır. Mutlaka yeterli beslendiğinizden emin olduğunuz diyet programları uygulayın.

Saçlarınızı daha seyrek yıkayın. Her gün saç yıkamak dökülmeleri arttırabileceği gibi, saçlarınızın sağlığını yitirmesine neden olur. Az şampuan kullanmaya gayret edin. 5.5 PH değeri olan şampuanları tercih edin. Son olarak kullandığınız şampuanların saç tipinize uygun olduğundan emin olun.

Cevap bırakın