Menu
in

Saç Detoksu

Detoks Latince’de zehir atmak anlamına gelen bir kelime olup, hepimizin bildiği anlamda aslında bir arınmadır. Genellikle vücudumuzdaki toksinlerden arınmak, daha enerjik olmak ve sağlıklı yaşam için uygulanır. Yorgunluk ve halsizlik hissedenler ile vücutta yenilenme zamanının geldiğini düşünenler için sıkça başvurulan bir yöntemdir.

Peki saç detoksu duymuş muydunuz? Saç ve özellikle saç derisini kimyasallardan, zararlı asitler ve toksinlerden arındırmanın en iyi yolu saç detoksudur. Kozmetik ürünler ve çevre kirliliği gibi etkenler ile tıkanan saç derisi gözenekleri saçın hava almasını ve dolayısı ile cansız görünmesini sağlar. Saçlarınız eskisi gibi parlak değilse, kepek kaşıntı veya dökülme gibi problemleriniz varsa saç detoksu uygulaması yapmanızın zamanı gelmiş demektir.

Saç detoksunu kendiniz evde kolayca uygulayabileceğiniz gibi kuaförünüzden de bu konuda yardım alabilirsiniz. Kuaförlerde de kullanılan profesyonel saç bakım ürünleri markası Davines’te saç detoksu ile ilgili etkili ürünler bulunuyor. Mesela Davines Kil maskesi ile saçta yıpranmaya neden olan çevresel etkiler ve sık kullanılan şekillendiricilerin kalıntılarından arınmak mümkün olacaktır. Detoks etkisi ile saç derisini arındıran, kırılan ve incelen saçları onaran etkisi ile cildi yormadan bakım yapar. Aynı şekilde içeriğindeki enginar yağı, jojoba, nane yağı, kakule ve kişniş gibi doğal bitkiler ile saç derisini arındıran Davines Kil Detoks Serumu (Detoxifying Superactive Serum) ile evde saç detoksu uygulayabilirsiniz. Bu ürünlere linkten ulaşabilirsiniz.

Evde saç detoksu uygulama

Eğer evde kendi yapacağınız maskeler ile saç derisine detoks uygulamak isterseniz evde doğal maskeler için çok kolay tarifler de var.

Doğal arındırıcı maske

1 limon ve 1 salatalığın kabuklarını soyduktan sonra blenderdan geçirin. Limonun çekirdeklerini mümkün olduğu kadar çıkarmanızı öneririz. İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı biberiye yağı ekleyerek iyice karıştırın. Saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında arındırıcı bir şampuan ile yıkayabilirsiniz. Davines arındırcı şampuanı öneririz.

Saç için muz maskesi

1 adet havucu ince bir şekilde doğradıktan sonra haşlıyoruz. Soğuduktan sonra içine 1 adet Anamur muzunu ezerek ekliyor ve iyice karıştırıyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Saç diplerine masaj ile uyguladıktan sonra yarım saat bekletin. Yine arındırıcı şampuanınız ile yıkayın. Parlaklık ve canlılığı sizi şaşırtacaktır.

Cevap bırakın