Menu
in

Saç Derisini Canlandırmanın 5 Yolu

Sağlıklı saçların sırrı sağlıklı saç derisindedir. Nefes alan ve kepek gibi problemlerden uzak saç derisi saçın da sağlıklı uzamasını sağlar. Genelde hepimizin yaptığı bir hatadır saç uçlarının kırılmasına ve bakımına odaklanmak. Saç boy ve uçlarının mükemmel görünmesi çok önemli olsa da saç derisi problemleriniz varsa saç uçlarınıza yaptığınız bakım boşunadır. Çünkü ne yaparsanız yapın saç kökleriniz bakımsız ise canlı ve parlak görünen saçlara kavuşmanız mümkün olmayacaktır.

Eğer hassas saç derisine sahipseniz kaşıntı, kuruluk, kepek gibi sorunlarla sıklıkla karşılaşırsınız. Cildimizin bir parçası olarak düşünüp, yüz ve cilt bakımında olduğu gibi saç derisi bakımında da özen ve dikkat gerekmektedir. Uygun ürün kullanımı ve doğal bakımlar ile kökten uca sağlıkla parıldayan saçlara ulaşabilirsiniz.

Elma sirkesi bakımı

Saç derisi bakımı için yapabileceğiniz en temel uygulama her banyodan sonra saçlarınızın son durulama esnasında elma sirkesi kullanmaktır. Kuruluk, kaşıntı, kepek gibi sorunları engellediği gibi kullandığınız kimyasal ürünlerin kalıntılarını da temizleyerek saç köklerinizin nefes almasını sağlayacaktır. Bu sayede saçlarını daha hızlı uzar.

Doğal şampuanlar kullanın

Hassas bir cilt yapısına sahip insanların genellikle saç derileri de hassas olur. Birçok şampuanın içeriğinde bulunan sülfat, saç derisini tahriş edebilir. Doğal içerikli şampuanlar saç diplerindeki doğal yağ tabakasına zarar vermezler ve nem dengesini korumaya yardımcı olurlar.

Zeytinyağının mucizesinden faydalanın

Haftada bir düzenli olarak yapacağınız zeytinyağı bakımı ile saç köklerinizdeki tahriş giderilecek ve kuruması önlenecektir. 1 çay kaşığı zeytinyağınız saç diplerinize yayarak parmak uçlarınızla hafifçe masaj yapın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın.

Saç derisi bakımında bal

Balla saç bakımı yüzyıllardır uygulanan eski yöntemlerden biridir. Balla hazırlanan saç maskeleri ile gerekli birçok mineralden faydalanabilirsiniz. Saç dökülmesine karşı bal kullanımı da en etkili çözümlerden biridir. Yoğun nem sağlaması, kepeklenmeyi önlemesi ve saç derisini onarması gibi sebepler ile saç bakımında bal en çok tercih edilen maddelerin başında yer almaktadır. Saç köklerini güçlendirdiği için saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Aşırı sıcak saç derinize zarar verir

Sıcak su ile duş almaktan kaçının. Ilık su saç diplerinizin aşırı kurumasını engelleyecektir. Aynı şekilde saç kurutma makinasını da en yüksek ısı ayarında kullanmaktan kaçının. Fön makinasını mümkün olduğunda uzaktan tutarak düşük ayarda olduğundan emin olun.

 

 

Cevap bırakın