Menu
in

Saç Derim Kokuyor!

Saç derim kokuyor mu diyorsunuz?

Saç derisi sorunları arasında en önemlileri kepeklenme, kaşıntı, saç dökülmesi olarak sayılabilir. Fakat saç derisi kokusu da ciddi bir saç problemidir. Sabah yıkadığınız saçlarınızdan akşama doğru saç diplerinden koku yayılıyorsa, size yaklaşan kişilerin rahatsız olduğunu düşünebilirsiniz.

Saç derisi kokusu sorununa genellikle yağlı saç tiplerinde görülmektedir. Ayrıca beslenme tipi, hormon değişiklikleri ve bazı hastalıklar da saç derisi kokusuna sebep olabilir. Kafanızın tepe noktasında yoğunlaşan koku ve beraberinde sivilce oluşumu da varda bir dermatolog’tan yardım almanız gerekmektedir. Eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa kolaylıkla uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. Öncelikle saç sorunlarına karşı etkin olarak kullanılan limon, saç derisi kokusu için de kullanılmaktadır. Sirke PH dengesini sağlar, karbonat saç dersini rahatlatır. Bal ve tarçın tedavisi anti bakteriyel tedavi sağlar.


Saç derisi kokusu

Saç derisi kokusuna karşı uygulanabilecek yöntemler

Saç derisi sorunlarına karşı limon

Bir bardak suya bir limonun suyunu sıkın. Temiz saç derisine spreyli bir şişe ile uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra sadece su ile durulayın.

Sirke ile saç kokusu çözümü

Saçın Ph dengesini koruyabilmek için elma sirkesi kullanılabilir. Kokusunun keskin olduğunu düşünebilirsiniz ama sirke ile saç derisindeki birçok soruna çözüm bulabilirsiniz. 2 bardak su içerisine yarım fincan elma sirkesi ekleyin. Tüm saç dipleri ve saç boylarına da masaj yaparak uygulayın. Yarım saat sonra durulayabilirsiniz.

Portakal kabuğu ile saç derisi tedavisi

2 portakalın kabuklarını soyup küp küp ya da ince şeritler halinde doğrayın. Bir cam kavanoz içerisine koyup üzerine bir fincan elma sirkesi ekleyin. 2 hafta boyunca dolapta bekletin, her gün ters yüz ederek çalkalayın. 2 hafta sonunda sadece sıvı kısmı spreyli bir şişeye alın. Haftada 2 kez saç diplerinize uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra durulayın.

Bal ve tarçın ile saç diplerinizi arındırın

Saç derisi sorunlarına karşı bal ve tarçın oldukça etkili sonuçlar veren doğal yöntemlerden biridir. Bal ve tarçın anti bakteriyel etki sağlayarak saç derinize bakım yapar. Bir bardak su içerisinde 1 çay kaşığı tarçını ekleyerek 5 dakika kaynatın. Ilındıktan sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Saç derinize masaj yaparak uygulayın. Ilık su ile duruladıktan sonra yumuşak bir şampuan ile yıkayın. Haftada bir kez uygulamanız önerilir.

Karbonatlı su ile bakım

Yarım bardak suya bir çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Saç diplerine uygulayın. Yarım saat sonra durulayabilirsiniz.

 

Cevap bırakın