Menu
in

Parlak, Hacimli ve Yumuşak Saçlar

Saç konusunda herkesin ortak üç isteği varsa onlar da parlak, hacimli ve yumuşak saçlardır. Fakat birçok etken saç yapısının bozularak parlaklığını, hacmini ve yumuşaklığının yitirmesine neden olur. Sağlıklı saçlara kavuşabilmek için başvurmadığınız yöntem, uygulamadığınız bakım kürü kalmamış olabilir, ancak saçlarınız bunca emeğe karşılık vermiyorsa bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz demektir.

 

  • Sigara

Sigara ve alkol kullanıyorsanız tüm çabalarınızın üzerine koca bir çizik atabilirsiniz. Saçlar, saç köklerinde bulunan kılcal damarlar ile beslenir, kalp ve damar hastalıklarının sebebi olan sigara, kılcal damarların gerekli kan akışını gerçekleştirmesine engel olur ve sonuç mat ve yıpranmış saçlar. Sadece o da değil, sigara içmeseniz de içilen ortamda bulunarak saçlarınızın ortamdaki dumanı hapsetmesine sebep olursunuz ve gene sonuç ortada güle güle parlak saçlar!


Sigaranın Saça Zararları

 

  • Alkol

Saçlarınızın şeklini korumak için saçınıza sıktığınız alkol içeren spreyler her ne kadar günü kurtarıp saçlarınızın hacimli görünmesini sağlasa da saçınızı besleyen yağı kurutarak saç derinizin hava almasına engel olurlar. Parlak ve sağlıklı saçlar için alkol içeren spreylere veda etmelisiniz.

Alkollü Saç Şekillendiriciler ve Zararları

 

 

  • Demir Eksikliği

Saçlarınız dökülüyor ve gücünü kaybediyorsa vücudunuzda ters giden bir şeyler olabilir. Biz her saç sorununa havalardandır demeyi alışkanlık haline getirsek de bu saç problemlerinin vücudunuzun bir sinyali olabileceğini unutmamalısınız.

Demir Eksikliği ve Sağlıksız Saçlar

 

 

  • Sık Sık Yıkama

Saçlarınızı sık sık yıkamak size kendinizi iyi hissettiriyor olabilir, ancak saçınızın doğal yağa ihtiyacı olduğunu ve bu yağ ile kendini beslediğini unutmayın. Şampuanlar saçın kurumasına sebep olurlar. Kuru saç, mat, sert ve hacimsiz görünür!

Sık Sık Saç Yıkamanın Zararları

 

 

  • Şekillendiriciler

Parlayan, hacimli saçlar için düzleştiricinize fön makinelerine ve maşanıza veda etmeniz gerekecek. Bu saç şekillendiricilerin ısıları saçınızın tüm yapısını bozmakla kalmıyor, onarılması güç sonuçlara yol açıyor. Elbette bunlarsız bir hayat düşünemeyiz ancak daha az kullanmaya çalışarak ve öncesinde durulanmayan ısıdan koruyucu krem ya da spreyler kullanarak zararı en aza indirebilirsiniz.

Saç Şekillendiricilerin Saça Zararları

 

Cevap bırakın