Menu
in ,

Papatya Suyu ile Saç Rengi Nasıl Açılır?

Saç derisini besleyen ve uygulandığında saçta kuruluk yaratmayan papatya suyu, doğal saç açma yöntemleri arasında bilinen en eski uygulama. Saç açmanın yanı sıra saça birçok faydası bulunur. İnce telli ve kırılmaya meyili olan saçları güçlendirir, saç derisini besleme özelliği ile saç dökülmelerini ve kepek oluşumunu engeller. Saçın sağlıklı yapısını korumada, saça canlılık ve parlaklık kazandırmada etkilidir.

Papatya Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Papatya suyunu tüm açınıza sürmeden önce, saçınızın bir tutamı üzerinde test uygulaması yapmak ortaya çıkacak sonuç sonrasında uygulayacağınız oranı belirlemenizi sağlar. En etkili sonuç için uygulamayı iç ya da dört kez tekrar etmeniz gerekir. Bu uygulama kahve ve kumral tonlarda daha iyi sonuç verir.

Uygulama

Bir tencereye 30 gram papatya ve 4 bardak su ekleyip 10 dakika kaynatın. Papatya suyunu süzüp ılıması için bekleyin. Daha pratik uygulama için papatya suyunu boş bir sprey şişesine doldurabilirsiniz.

Papatya suyunu duş esnasında saçınızın tamamına ya da belirlediğiniz bazı tutamlara uygulayabilirsiniz. Bir başka yöntem ise, tarağı papatya suyunun içerisine batırıp saçları taramaktır. Bu yöntem daha doğal tonlar elde etmenizi sağlar. Uygulama sonrasında ise saçlarınızı doğal halinde kurumaya bırakabilirsiniz, saçlarınızın kuruması için açık havaya çıkmanız yeterli olacaktır. Kızgın güneşin altında kurumasını beklemek saçlarınızın zarar görmesine neden olabilir.  Kış aylarında ise kurutma makinesinin ısısını en düşük seviyeye getirip kurutabilirsiniz.

Diğer saç açma yöntemleri için Doğal Yöntemlerle Saç Rengini Açma yazımızı inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın