Menu
in

No-Poo Akımı

Saçlarını şampuanlamayanların başlattıkları bir akımın adı; no-poo.  Bu akımı başlatan ve uygulayanlara ise; no-pooer deniyor. No; hayır, poo ise; şampuan demek. No-poo akımını başlatmalarının sebebi; kimyasal maddeler içeren şampuanların saçın doğal dengesini bozması ve şampuanların bir tür deterjan olduğuna inanmaları. No-pooer’lara göre; saç kendini temizleyebilen bir yapıya sahip. Saçların şampuanlaması ile birlikte bozulan yağ dengesinin sonucunda saç derisi zarar görüyor. Bunun sonucunda saç yapısı bozuluyor. Her yağlanmada şampuanlanan saçlar da zamanla daha fazla yağlanmaya başlıyor.

Şampuan karşıtı no-pooer’lar saç yıkamalarını gerçekleştirdikleri farklı yöntemler geliştiriyorlar. Sadece su ile yıkadıkları saçlarının güzel koktuğunu ve sağlıklı göründüklerini iddia ediyorlar. Bu akıma yeni başlayacak olanlar için; ilk dört ya da altı hafta saçların olması gerektiğinden fazla yağlanabileceğini ancak bir süre saçların normal yağ dengesine kavuşacağını söylüyorlar. No-pooer’ların büyük bir çoğunluğu ise işlem görmekten yapısı bozulmuş saçlarının eski haline döndüğünü, yumuşak ve parlak saçlara kavuştuklarını belirtiyorlar.

Bu süreçte saçları aşırı yağlananlar için ise önerileri; iki yemek kaşığı karbonatı bir bardak suya eklemeleri ve bu karışımı saç diplerine uygulamaları şeklinde. Karbonatlı suyu saç diplerine masaj yaparak uyguladıktan sonra ise; saçı yumuşatmak için elma sirkesi kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Bir bardak suya eklenen bir yemek kaşığı elma sirkesinin saçları durulamak için yeterli olduğunu söylüyorlar. Bu adımda ise saçları iyice duruladığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Aşırı kabaran saçlar için; daha az karbonat kullanımı, yağlanan saçlar için ise daha az elma sirkesi kullanılması gerekiyor. Fakat dikkat etmeniz gereken şey; saçlarınızı yıkarken kullandığınız karbonat ve sirkeyi zaman içinde azaltmak olmalı. Çünkü en son amaçlanan şey; saç yıkama işlemini sadece su ile gerçekleştirmek olacak.

No-pooer’ların bu süreç sonucunda belirttikleri şey ise aynı; en çok 6 hafta içerisinde; saçlarının yumuşadığı, güzel koktuğu ve sağlığına kavuştuğu şeklinde.  Jennifer Aniston, Adele, Amanda Seyfried, Miranda Kerr ve Jessica Simpson da bu akımın ünlü no-pooer’ları! Ne dersiniz denemeye değer gibi?

 

Cevap bırakın