Menu
in

Mevsim Geçişlerinde Doğru Saç Bakımı

Mevsimsel olarak gardırobumuzu yenilediğimiz, yiyeceklerimizi hatta seyahatlerimizi bile hava durumuna göre düzenlediğimize göre saçlarımız için de aynı özeni göstermeliyiz. Eğer kuru saçlara sahipseniz mevsim geçişlerinde saçlarınız daha fazla etkilenecektir.

Örneğin kış mevsiminde soğuk havalar cilt ve saç bakımında daha dikkatli olmamızı gerektirir. Sert hava koşullarıda, bere ve şapka ile toplanan saçlar kurur ve daha kırılgan olur. Yazın ise deniz ve havuz suyu saçlarımız üzerinde ciddi tahribat yaratabilir.

İşte mevsimine uygun saç bakımı önerileri..

Kışın saç bakımı nasıl olmalı?

Kış mevsiminde soğuk havada sık sık duş almayı istemiyorsanız bingo! zaten saç uzmanları da saçlarınızı daha az şampuanlamayı öneriyor. Özellikle marketlerde satılan şampuanlar, içerdiği kimyasallardan dolayı sık kullanımda saçlarınıza zarar verebiliyor. Dolayısıyla doğal içerikli veya organik şampuanları tercih etmeli ve mümkünse her gün şaçlarınızı yıkamaktan kaçınmalısınız.

Üstelik saçlarımızı yıkarken suyun sıcaklığı da son derece önemli. Suyun çok sıcak olması cildiniz gibi saçlarınız için de önerilmiyor. Ilık veya soğuk suyla duş almanın ise düşüncesi bile kış aylarında insanın içini ürpertiyor!

Kışın sıklıkla tercih edilen ısı ile saç şekillendiriciler

Saçlara kış bakımı için nemlendirici maskelerden faydalanmalısınız. Evde hazırlanan doğal saç maskeleri bu konuda size yardımcı olacaktır. Doğal saç bakım maskeleri için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yazın saç bakımı

Yazın en büyük sorunumuz aslında güneşin dik ışınları değil, denizdeki tuz ve havuzdaki fazla klor miktarıdır. Normal saçlarda kurumaya, kuru saç tiplerinde yıpranma ve kırılmaya sebep olur. Boyalı saçlarda ise güneş ışınları, deniz ve havuz ile renk solmasına yol açar.

Her yüzmeden sonra mutlaka bol su ile duş almak ve mutlaka şapka kullanmak iyi gelir. Saçlarınızı korumanın en pratik yolu ise saç kremi sürerek bu olumsuz etkilerden korunmaktır.Saç tipinize uygun ürün kullanımı ise çok önemlidir.

 

Cevap bırakın