Menu
in ,

Loreal Elseve Arginine Direnç x3: Dökülme Karşıtı Yoğun Bakım

Saç dökülmesinde evde yapılacaklardan ilki dökülmenin objektif olup olmadığının anlaşılmasıdır. Bunun için basitçe yapabileceğiniz bir yöntem var. İki ya da üç gün boyunca, saçlarınızı yıkamadan, taramadan ve toplanmadan bekleyip sonrasında saçları uygun bir fırçayla tarayın ve dökülen saçlarınızı sayın. Eğer ki tarama sonrasında dökülen saçlarınız 80 ya da 100’den fazlaysa bu ciddi bir dökülme problemidir.

Evde saç dökülmesini değerlendirirken dökülen saçların sayılması dışında, saçlarınızın niteliğinde son zamanlarda meydana gelen değişimleri de gözlemek gerekir. Bu değerlendirme kriterleri arasında, yağlı bir saçın kuruması, kuru saçın yağlanması ya da saçın şeklinin değişmesi bulunur. Bunun dışında kendiniz ya da başkasının yardımıyla saçlı deriyi muayene etmelisiniz.  Seyrekleşme, kepek ve kabuk oluşumu takip edilmelidir.

Dökülme problemlerinde, dökülmeye neden olan faktörlerin belirlenmesi doğru bakım ve tedavi için en önemli noktadır. İkinci adım, doğru beslenme ile vücuda ihtiyacı olan besinleri vermek ve doğal yöntemlerle, dökülme önleyici ürünlerle saç kökü bakımını desteklemektir.

Loreal Elseve Arginine Direnç x3 – Dökülme Karşıtı Yoğun Bakım

Saç köklerini hedef alan ürünün 3 önemli vaadi bulunuyor:
Saçı yeniden yapılandırmak,
Saç köküne enerji verip beslemek,
Say uzamasını desteklemek.

Zayıf ve dökülmeye eğilimi olan saçlar için geliştirilmiş ürünü kuru veya nemli saç diplerinize uygulayıp, saç derinizdeki kan akışını hızlandırmak için parmaklarınızla hafif masaj yapıyorsunuz. Gün içerisinde 2 defa aynı işlemi tekrar edebilirsiniz.

Ürün üzerinde; Arginine Direnç ürünleri arasında en yoğun arginine konsantrasyonu yazıyor.

Peki nedir bu arginine?

Arginine, saçın onarılmasını, yeniden yapılanmasını sağlayan güçlü bir aminoasit. Bu amino asit besinlerden elde ediliyor. Saç diplerine uygulandığındaysa mikrosirkülasyonun yani damarlardaki kan dolaşımını hızlandırarak saçı beslemeye yardımcı oluyor.

Cevap bırakın