Menu
in

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Sıcak Yağ Tedavisi

Kuru, yıpranmış, permalı, işlem görmüş, ısıya ya da çevresel faktörlere maruz kalmış saçları onarmanın en etkili ve doğal yöntemlerinden biri sıcak yağ tedavisi. Sıcak yağ tedavisi, saçı beslemede ve nemlendirmede kullanılan mükemmel bir yöntemdir. Saç derisini beslediği gibi nemi saçlarınızda hapseder ve bu sayede bakım yapar. En güzel yanı ise bu yöntemi uygularken kullanacağınız yağı siz belirliyorsunuz.

Uygulaması çok basit olan bu tedavi yönteminde, saç için faydalı olan yağlardan herhangi birini kullanabilirsiniz. Jojoba yağı, zeytinyağı, makadamya yağı, hindistan cevizi yağı ya da argan yağı gibi özellikle yıpranmış saçların bakımına iyi gelen yağlardan birini tercih edebilirsiniz. Diyelim ki kepek problemi ya da dökülme sorunu için tedavi uygulamak istiyorsunuz, bu kez aynı uygulamayı bu saç problemleri üzerinde etkili yağlarla yapabilirsiniz. Nemli saç derisinde kuruma ve kepeklenme sorunu az olacağı için saçlarınız her zaman sağlıklı görünür. Sıcak yağ terapisi ile hem yıpranmış saçlarınızı onarabilir hem de kepek sorununu ortadan kaldırmış olursunuz. Çünkü zeytinyağı ve argan yağı gibi doğal yağlar aynı anda bir çok saç problemini çözebilir.

Nasıl Uygulanır?

Bir kaseye bir miktar yağ koyun. Yağın miktarını saç hacminiz ve uzunluğuna göre belirleyebilirsiniz. Aynı esnada küçük bir tencere içerisinde su kaynatın, kaynama işleminden sonra suyu ocaktan alın ve kaseyle birlikte yağı tenceredeki suyun içerisine bırakın. Birkaç dakika boyunca, yani yağ ısınana kadar bu şekilde bekletmeye devam edin. Uygulamadan önce yağın biraz ılınmasını bekleyin.

Saçlar için sıcak yağ terapisinde püf nokta yağı doğrudan ısıya maruz bırakmıyoruz. Yağı sıcak suyun içinde ısıtarak yanmasını önlüyoruz.

Ve sonrasında bu yağı öncesinde yıkadığınız nemli saçlarınıza uygulayın. Tüm saça iyice yedirdikten sonra saçlarınızı sarın ya da duş bonesi takın. Böylelikle bu sıcak yağın saça tamamen işlemesini sağlarsınız. Yarım saat kadar bekledikten sonra durulamaya geçebilirsiniz. Durulama işlemini, ılık bir su ile iyice yağı akıtıp sadece bir kez şampuanlayacak şekilde yapmalısınız.

Kırıklar yüzünden saçlarımı sürekli kestiriyorum, saçlarım uzamıyor diyenler burada mı?

Eğer saç maşası, fön gibi yüksek ısı kullanarak saçlarınızı şekillendiriyorsanız saç uçlarınız daha çabuk yıpranır ve sürekli saçlarınızın uçlarını aldırmanız gerekebilir. Düzenli olarak haftada bir gün sıcak yağ bakımı yaptığınızda saçlarınız daha dayanıklı olur ve saç uçlarınız kestirme sıklığınız uzayabilir.

Sıcak yağ bakımında kullanılabilecek en iyi yağlar

Saçlara doğal yağlarla bakım yapmak için en etkili doğal yağları aşağıda listeledik.

Zeytinyağı, bilinen en iyi antioksidanlardandır. İçeriğindeki oleik ve linoleik asitler, saçlarınızı besler.

Hindistancevizi yağı, saç büyümesine yardımcı olur, saça parlaklık ve hacim verir. Antioksidan açısında zengin ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için bir çok saç sorununu çözer.

Argan yağı, omega6, vitamin ve mineraller açısından zengin bir yağdır. Hem saç hem de cilt sağlında sıklıkla kullanılmaktadır.

Cevap bırakın