Menu
in ,

Kış İçin Saç Bakım Önerileri

Kış Aylarında Saç Bakımı

Saçlara Kış Bakımı

Mevsim değişikliğine ayak uydurmaya çalışan saçlarımıza kış aylarında ihtiyaçları olan bakımı vermek sağlıklı saçların olmazsa olmazı.

Kuru, yağlı ve normal saç tiplerinde uygulanacak saç bakımı nasıl ki farklıysa uzun ve kısa saçlarda da dikkat edilecek noktalar farklılaşır. Sanılanın aksine kısa saçın bakımı uzun saça göre daha zordur. Kirlendiği ve yağlandığı daha çok belli olur, saça şekil vermek için kullanılan saç spreyi ve jöle gibi ürünlerin saç derisine nüfus etmesi daha kolaydır ve saç kolayca zarar görebilir. Jöle ve spreyleri mümkün olduğunca az kullanmak ve aynı gün içerisinde yıkamak gerekir. Saç dibindeki besleyici tabakayı kaybetmemek için ise çok fazla şampuan kullanılmamalıdır. Saç diplerine uygulanacak serumlarla saçların daha canlı görünmesi sağlanabilir. Özellikle saçları yıkarken ve kurularken aşırı sıcaktan kaçınılmalıdır.

Elbette uzun saç bakımı da özen ister. Saçları uzun olan kişilerin üç ayda bir uçlardan kestirmeleri gerekir. Bunun yanı sıra belli aralıklarla saç maskeleri yapılmalı ve bu tür uygulamalar için özellikle gece saatleri tercih edilmelidir.  Zeytinyağı, avokado yağı gibi doğal yağlarla saç bakımı yapılabilir. Yağlardaki faydalı maddelerin saça nüfus etmesini sağlamak önemlidir. Kısa saçlarda olduğu gibi yine aşırı ısıdan kaçınılmalıdır.

Kışın Yağlı Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kışın yağlanma daha çok artar ki bu kısmen doğrudur. Soğuktan korunmak için takılan bereler ve şapkalar yağlanmayı artırır. Saçı yağlanan kişiler saçlarını daha çok yıkamaya başlarlar, saç daha çok yıkandıkça da yağlanmanın hızı artar ve bir kısır döngü oluşur. Bundan kurtulmak için her gün saç yıkamaktan vazgeçilmelidir. İki ya da üç günde bir yıkamak yeterli olur.  Ayrıca saçları çok fazla fırçalamamak ve ellemek de saç yağlanmasının önüne geçer. Saça uygun şampuan, yağlı saçlar için maske ve bakım kürleri le verilebilir. Aşırı yağlanma için saçlara kil maskesi uygulanabilir.

Kışın Kuru Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yazın güneşi kışın ise soğuk havası saçları olumsuz etkiler. Kışın saçlar soğuk hava ve rüzgar nedeniyle daha çok kurur. Kapalı mekanlardaki ısıtıcıların, ortamların nemini alması da saçların kurumasındaki önemli nedenlerdendir. Bu sebeple de, kışın saçlar daha fazla neme ihtiyaç duyar. Kapalı ortamlardaki nemsizliğin önüne geçmek için kontrollü buhar veren makinelerden yararlanılabilir. Bunun dışında haftada ya da on günde bir nem maskesi yapmak gerekir. Dışarı çıkarken saçlar bere ya da eşarplarla korunmalıdır. Saçlarda kullanılacak ürünlerin ise alkol içermemesine özen gösterilmelidir. Alkol de saçı cansızlaştıran ve kurutan özelliğe sahiptir.

Kışın boyalı saçlar ne yapmalı?

Boyalı saçların bakımı dört mevsim özen ister özellikle kış mevsiminde soğuk hava ve rüzgar saçların kırılmasına ve kurumasına neden olur. Bir ya da iki hafta aralıklarla bakım kürü yapmak gerekir. Saçı koruyucu, saç etrafını saracak, saçın pürüzsüz görünmesini sağlayacak bakım kürleri uygulanmalı. Ve yaz kış sürekli renk koruyucu şampuan kullanmak boyalı saçlar için bakım konusunda size yardımcı olacaktır.

Cevap bırakın