Menu
in

Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış aylarında soğuk ve sert hava şartlarından etkilenen saçlarımız yıpranmaya daha açık olur. Saç kırıkları, matlaşma ve cansız bir görünüm en sık karşılaşılan saç sorunları arasındadır. Kışın saç bakımı korumaya ve nemlendirmeye yönelik adımlardan oluşturulabilir. Özellikle durulanmayan saç bakım kremleri koruyucu etki yaratması sebebi ile tercih edilebilir.

Güzellik ve bakımlı görünmenin anahtarı olan saçlarınıza iyi bakıyor musunuz?

Kışın havanın soğuk ve kuru olması saçlarımızın nem dengesini bozar ve kırılma, yıpranma ve dolayısı ile saç dökülmesi sorunlarını arttırabilir. Ayrıca kapalı mekanlardaki ısıtıcıların kuruttuğu hava sebebi ile saçlar nemsiz kalabilir. Bu sebeple bakım ile ilgili alabileceğiniz bazı önlemlere dikkat çekmek istiyoruz.

Kuru saçlar için nemlendirici saç bakım maskesi;

Sadece zeytinyağı ve limonla hazırlayabileceğiniz bu maske ile saçlarınızı kökten uca besleyip nemlendirebilirsiniz. Yarım su bardağı saf zeytinyağına 10 damla kadar limonu karıştırarak saçlarınıza kökten uca kadar uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayarak şampuanınızı uygulayın.

Yağlı saçlar için saç bakım maskesi;

Yağlı saçlar için etkili ama doğal bakım malzemelerinden biri de elma sirkesidir. Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı elma sirkesini karıştırarak saç diplerinize, boy ve uçlarına uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayarak bir kez şampuanlamanız yeterlidir.

Mevsim değişikliklerinin saç sorunlarını arttırdığı bilinen bir gerçektir. Saç dökülmeleri hızlanır, kuru saçlar cansızlaşır, yağlı saçların ise yağlama sorunu artar. Saç tipinize uygun bakımı seçerek düzenli olarak uygulamanız bu sorunları ortadan kaldıracaktır.

Saçlara kış bakımı nasıl yapılır?

Keskin soğuk, sert rüzgarlar, bere kullanımı ile havasız kalan saçlar yıpranır ve cansızlaşır. Cilt bakımına olduğu kadar saç bakımına da bu dönemlerde dikkat etmemiz gerekir. Bazı ufak tüyolar ile kış aylarında saç bakımı sorununu kolayca çözebilirsiniz.

Saçlarınızı her zaman ılık su ile yıkayın, sıcak su saçlarınızın kolay yıpranmasına sebep olur.

Hep tekrarlanan ama uygulanmakta zorlandığımız bir konu ise her gün yıkanan saçlardır. En azından iki günde bir yıkayarak kurumasını engelleyebilirsiniz.

Saç kurutma makinesini sıcak ayarda değil ılık olarak kullanmanız hem saç kırıklarını önler hem de saç derinizin kurumasını önler.

Cevap bırakın