Menu
in

Kepekli Saçlar için Hindistancevizi Yağı



Kadın, erkek fark etmez ortak sorun kepeklenme;

Omuzlarımızda beliren beyaz döküntüler hem kötü bir görüntü verir, hem de sağlıksız saçlara işaret eder. En şık giyindiğinizi düşündüğünüz bir davet ya da toplantıda tüm tadınızı kaçırabilir. Sürekli saçlarınızı kaşıma isteği de cabası….

Saçlardaki kepek neden oluşur?

Saçlarda kepek oluşumu aslında bir cilt problemidir. Saç derinizin kuruması, gözeneklerin kapanması sebebi ile oluşabilir. Kimyasal içeren saç şekillendirici ürünleri, fön ve saç düzleştirici gibi aşırı sıcak uygulamalar da saçlarda kepek oluşumunu tetikler.

Kepek için bitkisel çözüm

Kepek sorunu genelde kuru cilt tiplerinde görüldüğü için temel çözüm saçın nemlendirilmesidir. Kepek için bitkisel çözüm önerilerinin başında hindistan cevizi yağı ile bakım gelmektedir. Hindistan cevizi yağı saça faydaları nelerdir birlikte inceleyelim.

Hindistancevizi yağı içerdiği laurik ve miristik asit gibi doymuş yağlar ile K ve Evitaminleri ile diğer doğal yağlardan bir adım öndedir. Sadece saç değil, cilt bakımı ve beslenme givi birçok alanda fayda sağladığı bilinmektedir. Zengin içeriği ve faydaları ile kozmetik dünyasının çokça kullandığı bir maddedir. Biz tabi ki size doğal kullanım alanlarından bahsetmek istiyoruz. Saf hali ile doğrudan ya da bakım kürlerinin için de kullanarak hindistancevizi yağının saç için faydalarını keşfedebilirsiniz. Saçlarınızdaki kepek sorununun ortadan kalktığını, yumuşak, canlı ve güçlü saçlara sahip olduğunuzu göreceksiniz.


Saç için hindistancevizi yağının doğrudan kullanımı

Aktarlardan alacağınız saf hindistan cevizi yağı katı halde olacaktır. Tropikal iklim meyvesi olan hindistan cevizi soğuk iklimlerde katılaşabilir. Avucunuzun içine aldığını 1 tatlı kaşığı kadar yağı ovuşturarak ılıtıp akışkan hale getirebilirsiniz. Saç diplerinize masaj yaparak yedirin kalanı saç boy ve uçlarınıza da sürün. En iyisi saçlarınızı bone ile toplayıp yatmak. Sabaha kadar etkisi artacaktır. Eğer bu şekilde yatmak sizi rahatsız ediyorsa gündüz uygulayarak 1 saat kadar beklettikten sonra durulamanız yeterli. Saçlarınızın mis gibi koktuğunu göreceksiniz. Bu şekilde doğal saç kremi de kullanmış olursunuz.

Hindistan cevizi yağı ile saç bakım maskesi hazırlama

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağının içine 1 tatlı kaşığı limon suyu sıkarak iyice karıştırın. Parmak uçlarını ile tüm saç derinize sürdüğünüzden emin olun. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı saç dökülmesi için de etkin kullanılan doğal yağlardan biridir. Saç derisini beslemesi, bakım yapması ve arındırması sebebi ile saç dökülmesi sorunlarına karşı da yardımcıdır.

Kıvırcık saçlar için de hindistan cevizi yağı buklelerin belirgin görünmesi için yardımcı olacaktır. Haftada 2-3 kez uygulanabilir.

Cevap bırakın