Menu
in

Kabaran ve Elektriklenen Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saçların kabarmasının en büyük sebebi nemin yitirilmesi ve saçın kurumasıdır. Nasıl ki cildin belli bir neme ihtiyacı varsa, saçlar da aynı şekilde neme ihtiyaç duyar. Bu nemi korumak ya da saça kazandırmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli nokta bulunur.

1- Saçlarınızı sıcak suda yıkamayın

Saçtaki nem sıcak suyla temasında buharlaşarak yok olur. Bunu kaynayan suya benzetebiliriz. Nasıl ki suyu kaynattığınızda su buharlaşmaya başlıyorsa saçta aynı şekilde sıcak suyla nemini kaybeder ve kurumaya başlar. Bu yüzden duştayken ılık ya da sizi üşütmeyecek ısıdaki suyla yıkamalısınız. Unutmayın sıcak su ciltteki nemi de alıp buharlaştırır!  Saçlarınıza daha fazla nem ve parlaklık kazandırmak için ise, duştan çıkmadan önce soğuk su gezdirebilirsiniz. Saçlarınız birazcık sertleşebilir ancak duştan çıkınca tekrar yumuşayacaktır.

2-  Besleyici yağlar kullanın

Hindistan cevizi, argan, badem ve kayısı yağları kuru ve elektriklenen saç bakımında en etkili olanlar. Aynı zamanda eczanelerde saçlarınızın günlük bakımında kullanabileceğiniz uçucu yağlar satılıyor. Ancak saçlarınızın ağırlaşmaması için saç diplerinize çok fazla değdirmeyin. Bu yağlar saçtaki elektirklenmeyi sonlandırır ve saça ihtiyacı olan nemi kazandırır. Pürüzsüz bir görünüm sağlamaya yardımcı olur.

3- Duşta saç maskesi ya da saç kremi kullanın

Saç kremi ve maskeler saçlarınızı yumuşatır ve duştan sonra taranmasını kolaylaştırır. Bunun da püf noktası; saç kremlerinin ya da maskelerin arkalarında yazan süreye uymanız! Bu ürünlerin içerisinde yer alan besleyici yağların saçlarınıza işlemesi için ne kadar süre bekletmeniz belirtilmişse o kadar bekletin.  Yine bu ürünleri de çok fazla saç diplerine uygulamayın. Kepeklenme ya da hızlı yağlanmaya sebep olabilir.

4- Duşta saçlarınızı taratın

Duşta saçlarınzı kremlerken saç açıcı bir tarakla saçlarınızı tarayın. Böylece duştan sonra saçlarınızı taramınıza gerek kalmayacak. Saç kırılmalarını ve zedelenmesini önlemiş olacaksınız.

5- Kuru saçlarınızı taramayın

Saçlarınız çok fazla dolanmamış ya da ağırlaşmamışsa kuru saçlarınızı taramayın Kuru saça yapılan tarama elektriklenmeyi artırır ve kabarmasına neden olur. Saçlarınızı canlandırmak ve daha pürüzsüz görünüm sağlamak için tahta tarak kullanın. Çünkü tahta iletken değildir ve artı eksi kutupları birleştirip saçınızın kabarmasına neden olmaz. Eğer plastik tarak kullanıyorsanız bu saçınızda iletken görevi görür artı eksi kutupları birleştirip saçlarınızın kabarmasına sebep olabilir.

6- Buklelerinizi tarakla açmayın

Saçlarınıza maşa yaptıysanız buklelerinizi tarakla değil parmaklarınızla açmalısınız. Tarakla açılan bukleler elektriklenir ve kabarır.

Cevap bırakın

Araç çubuğuna atla