Menu
in ,

Kabaran Saçlar İçin Çözüm Önerileri

En güzel formu kazanması ve şekil vermek için ona uğraş döktüğünüz saçlarınız elektrikleniyor mu? Saç kabarması özellikle banyodan sonra sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. İnce telli saçlarda elektriklenme, kalın telli saçlarda kabarma şeklinde kendini gösteren bu sorundan kurtulmak için önerilerimize göz atın.

Saçların kabarması ve elektriklenmesi aslında saçlarınızın nemsiz olmasından kaynaklanıyor. Nemini kaybetmiş saç hava durumu gibi dış etkenler ile kabarıp kontrolünüz dışına çıkabilir. En doğrusu saç tipinize uygun şampuan ve bakım ürünlerini kullanmanız ve doğal maskeler ile desteklemenizdir.

Saç kabarmasına çözüm

Kabaran saçlara pratik öneriler arayanlar için ilk adım şampuan seçiminde doğal içerikli ve sülfatsız şampuan arayışında olun. Kuru saçlar nem ihtiyacını havadaki nemden karşılayacağı için kabarabilir. Bunu önlemek için nemlendirici özelliği olan saç kremleri kullanmaya çalışın. Saç köklerine değdirmeden saçlarınızın ortasına ve yoğunlukla uçlarına uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra durulayın. Saçlarınıza iyi bakmanız, saç tipine uygun şampuan ve krem kullanımı, sonrasında ise yine saç tipinize uygun evde hazırlanabilecek bakım maskeleri ile desteklemeniz çok önemlidir. Özellikle banyodan sonra kabaran saçlar sizin için en büyük sorun ise doğal maskeler, bitkisel yağlar ile bakım gibi pratik ve fazla zaman almayan uygulamalar ile düzenli bakım sağlayın. Bu şekilde saçlarınızda problemler ortadan kalkar ve istediğiniz formu korur. Evde saç bakımı için daha önce paylaştığımız yazılarımıza buradan göz atabilirsiniz.

Isı ile şekil veren aletler yerine doğal yöntemler ile saç dalgaları elde etmeye çalışın. Kullanmadan yapamam diyorsanız da saç şekillendiricilerin zararlı etkilerinden korunmak için mutlaka ısı koruyucu krem ürünü kullanın. Eğer akşamdan duş alma alışkanlığınız varsa bu önerimiz tam size göre… Banyodan sonra nemlendirici krem uyguladığınız saçlarınızı nemli iken topuz yaparak sarın. Sabah kalktığınızda saçlarınız düzenli bir şekilde açılacaktır. Kendinden hafifçe dalgalı olacağı için saç şekillendirici de kullanmamış olacaksınız. İkiye ayırıp topuz uygularsanız daha fazla dalga elde edersiniz.

Saç kabarmasını önlemek için doğal yöntemler

Elektriklenen saçlar için doğal çözüm en kolay hali ile zeytinyağıdır. Birçok derde deva olan zeytinyağı bu sorun için de en büyük yardımcınız olabilir. 1 yemek kaşığı kadar ılık zeytinyağını düzenli olarak haftada bir kez sürekli uygulayın. Saç derisini de besleyen zeytinyağı, saç boy ve uçlarında bakım sağladığı gibi elektriklenmeyi de önleyecektir.

Elektriklenen saçlara bal

1 litre sıcak su içerisinde 1 yemek kaşığı balı karıştırarak eritin. Banyoda son şampuandan sonra bu su ile durulayın ve çıkın. Yapış yapış ve ağırlaşmış saçlara sebep olacağı gibi düşünceler olsa da, balın mucizevi etkisinin mutlaka faydası olacaktır.

Kabaran saçlara bitkisel yağlar ile bakım

1 tatlı kaşığı zeytinyağı, badem yağı ve jojoba yağını karıştırın. Saç diplerinden uçlarına kadar yumuşak hareketler ile masaj yaparak uygulayın. Elektriklenen saçlar için doğal bakım için en iyi yollardan biri bitkisel yağlardır.

Kabaran saçlar için maske

1 yumurta ve 2 yemek kaşığı mayonezi iyice karıştırın. Tüm saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Saçlarınızdan arındırmak için tekrar şampuanlayın. Şampuan seçiminde saç tipinize uygun doğal içerikli olanları tercih edin.

Kabarık saç sorunu için karbonat

Karbonat saçlarınızın ph değerini dengeler. Bu sayede saçlarınız ihtiyacı olan neme doğal bir şekilde kavuşur. Her banyodan sonra durulama suyuna 1 çay kaşığı karbonat ekleyin.

 

 

Cevap bırakın